Työ on yrittäjälle elämäntapa seniorinakin – ylöjärveläiselle Kauko Mäkiselle tulee 50 vuotta täyteen yrittäjänä

Henkilö: Vanhoja Suomi-filmejäkin katselen mielelläni, sanoo kokenut konkari.

Vain 23-vuotias Kauko ”Kake” Mäkinen aloitti vuonna 1971 Esson huoltoasemayrittäjänä Ylöjärvellä.

Kunnan varattua tontin terveyskeskuksen laajennukseen, huoltoasema jouduttiin lopettamaan 24 vuoden jälkeen. Myös yhteyden katkaisu Vaasantieltä vaikeutti toimintaa – Esso jäi mottiin kuin Sulo Vilénin asema konsanaan.

Mäkinen jatkoi yrittäjätoimintaa perustamalla vuonna 1995 autotarvikemyymälän ja peräkärryjen myynnin ja vuokrauksen. Työ jatkuu edelleen – se on 74-vuotiaan Kaken elämäntapa.

Mäkisen yritys on legendaarinen ja sen maine on kiirinyt pitäjän ulkopuolellekin. Myytävänä on kaikkea mahdollista nuppineuloista peräkärryihin.

Myyntitilat saattavat näyttää vieraan silmiin sekavilta, mutta isäntä löytää hyllyistään nopeasti kaikki tuotteet. Varaosia on niin vanhoihin kuin uusiin autoihin, asuntoautoihin, perävaunuihin, trailereihin kuin hevosten kuljetuskärryihin.

Taitava mies tekee tarvittaessa myös pieniä korjauksia, vaihtaa lamppuja, tuulilasin pyyhkimiä, ottaa pakokaaasumittauksia ja muita alan töitä.

Ystävällinen palvelu on aina ollut Mäkisen tavoite. Sen hän oppi jo Esson huoltoasemaa pitäessään. Nykyisin huoltoasemilta ei juuri palvelua saa – ne ovat keskittyneet enemmän kuljettajien kuin autojen ravintoon.

Kaken liikkeessä huolehditaan myös asiakkaiden hyvinvoinnista. Vuosikymmeniä palvellut kahvinkeitin porisee pitkin päivää ja pöydällä on aina keksejä kahvin kanssa.

Seinähyllyllä odottaa rivi mukeja, joissa on nimiä, kuten Timo, Bruno, Janne, Jukka H, Josu, Eki, Rike, Aarni ja Matti. Miehellä on paljon ystäviä, jotka tulevat konttorin puolelle parantamaan maailmaa.

Porukalla hoidetaan veikkausrinkiäkin, isoa voittoa ei tosin ole vielä saatu. Työpöydän edessä on televisio, joka on aina auki.

– Median seuraaminen, ja uutiset niin kotimaasta kuin maailmalta, ovat tärkeitä. Vanhoja Suomi-filmejäkin katselen mielelläni ja urheiluhulluna seuraan niin hiihtoa, mäkihyppyä kuin muitakin lajeja, kertoo Kake.

Mäkisen autovaraosaliike on jo itsessään melkoinen nähtävyys. Työhuoneen seinät on tapetoitu toinen toistaan komeimpien kalojen kuvilla, osa läheisestä Keijärvestä, osa Näsijärvestä saatuja.

Kaken oma ylpeys on vuonna 1995 pyydystetyn 11-kiloisen hauen pääkallo, joka riippuu seinällä.

– Kalastus on ykkösharrastus; mökin rannassa Parkkuussa on moottorivene, jolla on mukava kesällä uistella ja nauttia rentouttavista maisemista.

Yrittäjä

Kauko J. Mäkinen

Syntyi 1947 Ylöjärvellä

Kävi keskikoulun Ylöjärvellä

Ammattikoulu ja Tekninen koulu Tampereella

Autoteknikko 1969

25-vuotiaana Esson huoltoasemayrittäjäksi Ylöjärven keskustaan

Vuoden Yrittäjä vuonna 1990

Huoltamo purettiin 24 vuoden toiminnan jälkeen

Perusti Mikkolantielle autotarvikemyymälän ja perävaunujen myynnin, vuokrauksen ja autojen vuokrauksen

Jatkaa yrittäjänä edelleen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut