Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen keskustassa avautuu ensi viikolla uusi italialaisravintola – Pulcinella panostaa napolilaismakuihin

Tampereen ydinkeskustassa avautuu ensi viikolla uusi ruokaravintola.

Kyseessä on italialainen ravintola Pulcinella, jonka osoite on Kyttälänkatu 11. Tilassa oli ennen ravintola Katmandu.

Pulcinellan ravintolapäällikkö Luigi Di Carlo veti aiemmin ravintola Basilikoa Pinninkadulla. Hän etsi paikkaa uudelle ravintolalle noin vuoden.

– Oli ensisijaisen tärkeää löytää se Tampereen keskustasta paikasta, jonka ohi kulkevat suuret ihmisvirrat, Di Carlo perustelee.

Pulcinella avaa ovensa 8. joulukuuta. Ensi alkuun ravintola tarjoilee pitsaa. Lounasbuffet tulee käyttöön hieman myöhemmin, kuten myös ruokalistalle tulevat pastat ja muut italialaiset ruoat.

Di Carlo sanoo autenttisuuden olevan Pulcinellan valikoimassa tärkeää. Ravintola pyrkii kunnioittamaan ruoan valmistuksessa italialaisia perinteitä. Kaikki tuotteet tulevat Italiasta ja kokkikin on italialainen.

Pitsan tekeminen on veressäni ja sydämessäni.

– Pitsamme ovat napolilaisia sekä klassisia. Buffetissa on italialaista kotiruokaa, Di Carlo toteaa.

Pulcinellassa on italialainen kivipitsaauuni, jossa pitsan voi valmistaa puilla tai kaasulla. Uuni on aivan tiskin lähellä, joten pitsat valmistetaan parin metrin päässä asiakkaista.

Luigi Di Carlo on todellista ravintolatyöntekijäsukua. Kaikki hänen lähimmät sukulaisensa ovat työkseen kosketuksissa ruoan valmistuksen kanssa.

– Pitsan tekeminen on veressäni ja sydämessäni, hän sanoo.

Mitä ravintolan nimi sitten tarkoittaa suomeksi? Silvio Fiorillon kirjoittamassa näytelmässä oli tuntomerkkinä Pulcinellan maski.

Maskissa on pitkä nokkamainen nenä, ryppyjä ja pienet silmät. Maskista ja siihen kuuluvasta kimeästä äänestä juureutuu sana ’’polleciniello’’ eli Pulcinella. Pulcinella juhlistaa elämän hauskaa puolta ja kaikkia tunteita, jotka kuuluvat napolilaiseen kulttuuriin.