Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Popeda ei kaipaa vierailijoita, sanoo Costello Hautamäki – "Olen käynyt niin paljon rakennustyömailla..."

Areena: Popeda on Kannen areenan toinen esiintyjä. Costello Hautamäki kertoo menevänsä halliin vasta, kun se on valmis.

Ensimmäinen Tampereen Kannen areenalla varsinaisen bändikeikan tekevä yhtye on Popeda, joka esiintyy areenalla 16. joulukuuta.

Tosin päivää aiemmin avajaisissa yhdessä Tampere Filharmonian kanssa ensiintyvä Eppu Normaali ehtii ensin.

– Ei siinä mitään, erittäin perustamperelainen avauskaksikko tulossa, naurahtaa Popedan kitaristi Costello Hautamäki.

Hautamäki ei ole tarjouksista huolimatta vielä areenaa käynyt katsastamassa.

– Mää en ole halunnut mennä sinne. Haluan nähdä hallin sitten valmiina. Olen käynyt niin paljon rakennustyömailla ja tehnyt itsekin remontteja, että tiedän, että se on ihan eri maisema siinä kohtaa, kun kaikki on valmista. Haluan nähdä pytingin sitten koko loistossansa.

Keikalla on sitten luvassa tamperelaista alkuvoimaa perinteiseen tapaan.

– Päätettiin, että Popeda ei kaipaa vierailijoita. Areenalle mennään omana itsenään ja pidetään linja. Tulee bändi ja puhaltajat. Jos mää menisin kuuntelemaan Whitesnakea, olisiko se kiva että siellä olisi koko ajan joku vieras lavalla?

– Pari vuotta keikkakokoonpanoomme kuuluneet puhallinvesselit ovat areenallakin mukana. Ei oikein osatakaan olla ilman niitä. Ja ne ovat kaiken lisäksi oikein mukavia jätkiä ja jazz-taustaisia kavereita, kehuu Costello.

Hautamäki näkee areenan keikassa jonkinlaisen ympyrän sulkeutumisen. Kitaristi oli vielä katsomon puolella, kun ikurilaiset tekivät enimmäisen keikkansa parin sadan metrin päässä nykyisestä areenasta.

– Se oli vuonna 1978 Gorilla-klubilla, mikä oli nykyisen Hotelli Ilveksen paikalla. Kun järjestimme Ratinassa keikan 2018 huomautin, että bändi ei kauhean pitkää matkaa ole tehnyt vajaan 50 vuoden aikana, pari korttelia eteenpäin päästy, Hautamäki muistelee.

Keikat eivät ole loppumassa joulukuuhun 2021. Popedalla on varaus Olympiastadionille kesäksi 2027.

– Keikkailu ja tinkimätön työnteko ovat meidän juttumme. Ne äijät nousevat lavalle, jotka pystyvät, mennään vaikka rollaattoreilla, Costello Hautamäki kuvailee.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.