Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eppu Normaali avaa Nokia-areenan keikkatarjonnan: ”Soitellaan biisejä leppoisaan tahtiin läpi”, sanoo Juha Torvinen

Musiikki: Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia esiintyvät Tampereen Nokia-areenan avajaisissa.

– On mahtavaa, että areenalla esiintyvät Eppu Normaali, Popeda ja Nightwish suunnilleen peräkkäisinä päivinä. Samalla muistuu ihmisille mieliin että sinne nouseva areena ei ole mikään uusi jäähalli, vaan siinä on hyvin paljon kaikkea muutakin.

Näin hehkuttaa Nokia-areenan avajaisissa 15. joulukuuta yhdessä Tampere Filharmonian kanssa esiintyvän Eppu Normaalin kitaristi Juha Torvinen.

Suurkonsertti vaatii kolmelta Syrjältä, Torviselta ja basisti Sami Ruusukalliolta kovaa työntekoa.

– Tulee uusia jousisovituksia ja ihan erilainen setti kuin Ratinassa kesällä 2016. Kyseessä on kuitenkin uuden areenan avajaiset, joten halusimme että sinne tulee uudet sovitukset.

Harjoitteleminen ei konkareita väsytä.

– Soitellaan biisejä leppoisaan tahtiin läpi ja sitten juodaan kahvia. Se pitää tehdä aina. Asia vertautuu polkupyörällä ajoon: jos alkaa lähteä kylmiltään liikkeelle, niin ekat 100 metriä saattaa olla vähän outoja.

Kokoonpano pääsee harjoittelemaan myös areenalla.

– Päästään ennen keikkaa treenaamaan myöskin paikan päällä. Suoranaisia treenejä Filharmonian kanssa on kaksi tai kolme. Sitä ennen treenataan niin, että jouset tulevat nauhalta ja soitetaan niiden kanssa.

– Jännitys alkaa varmasti muutamaa päivää ennen. Tässä vaiheessa eniten innostaa se visuaalinen puoli. Sali on pimeä, joten visuaalisuus tulee olemaan tärkeässä roolissa, Torvinen huomauttaa.

Kapellimestari Santtu-Matias Rouvali pitää yhteistyötä erittäin kiinnostavana.

– Jos on hyvä meininki, kaikki onnistuu, Rouvali arvioi.

Suuri keikkatuotanto vaatii myös paljon tekeviä käsiä niin Eppu Normaalin kuin Filharmonian osalta. Rouvali on tähdännyt siihen, että lavalle saadaan ”maksimimäärä” eli 60 soittajaa.

– Näin isoa kokoonpanoa ei olekaan ollut koossa vähään aikaan. Mukava tehdä tämä paikallisin voimin. Meillä on Eppujen kanssa hyvä kombo, Rouvali kertoo.

Kapellimestari on erityisen innoissaan juuri erilaiset musiikilliset tyylisuunnat yhdistävästä suurkonsertista.

– Meille on tamperelaisorkesterina suuri kunnia olla mukana tekemässä manserockin historiaa, Rouvali sanoo.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.