Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Härmälänrannan vanhaan lentokonetehtaan pääkonttoriin tulee päiväkoti

Skanska on myynyt omistuksessaan olleen Härmälänrannassa sijaitsevan Valmetin vanhan lentokonetehtaan pääkonttorirakennuksen Hoivatiloille. Palveluyhtiö Hoivatilat toteuttaa historialliseen kiinteistöön päiväkodin. Lisäksi kiinteistöön on tulossa palveluasumista, ja rakennustyöt on jo aloitettu.

Vanhan lentokonetehtaan alue on vuosien aikana muuttunut Härmälänrannan asuinalueeksi. Härmälänrannan hyvät liikenneyhteydet ja palveluiden läheisyys tarjoavat helppoa, ekologisempaa kaupunkiasumista. Alueelle on noussut monipuolisesti palveluita, kuten päiväkoti ja vanhalle ilmailuvarikolle sijoittuva ruokakauppa ja kortteliravintola.

– On erittäin hienoa, että rakennushistoriallisesti arvokas, suojeltu rakennus löytää Hoivatilojen osaavissa käsissä uuden elämän. Kiinteistökaupan myötä Härmälänranta vahvistuu palvelemaan yhä laajemmin eri elämäntilanteissa olevia asukkaitaan, toteaa tulosyksikön johtaja Toni Tuomola Skanskalta.

– Hoivatilat ja Skanska jakavat yhteisen tavoitteen rakentaa parempaa yhteiskuntaa. Voin ilolla todeta, että olemme kaupan myötä löytäneet kumppaneina hyvän ratkaisun tämän tavoitteen edistämiseksi, sanoo Hoivatilojen hankekehityspäällikkö Olli Haapio.

– Alueen keskuskorttelissa sijaitseva näyttävä rakennus viimeistelee valmistuvaa kaupunginosaa ja on tärkeä osa lentokonetehtaan 85 vuotta sitten alkanutta historiaa. Meille on suuri kunnia voida säilyttää pala suomalaista teollisuushistoriaa ja tuoda tilat kaupunkilaisten käyttöön, Haapio jatkaa.