Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Messut valmistautuu koronapassin käyttöönottoon, jos rajoitukset jatkuvat ensi vuonnakin – "Ilman koronapassia tapahtumien järjestäminen on vaikeaa"

Tampereen Messut ottaa koronapassin käyttöön kaikissa kevään 2022 tapahtumissaan, mikäli tapahtumia koskevat viranomaisrajoitukset sitä tuolloin edellyttävät. Tämän johdosta tulevan vuoden messut ja tapahtumat tullaan Tampereella järjestämään suunnitelmien mukaan.

– Ilman koronapassia tapahtumien järjestäminen on vaikeaa. Mikäli aluehallintovirasto rajoittaa tapahtumien järjestämistä tai osallistujamääriä myös ensi vuoden puolella, otamme koronapassin heti käyttöön kaikissa tapahtumissamme. Sen ansiosta pystymme järjestämään tapahtumat terveysturvallisesti ja täysimittaisesti ilman rajoituksia. Asiakkaamme voivat luottaa siihen, että tulevat tapahtumat toteutetaan Tampereella suunnitellusti, sanoo Tampereen Messut -konsernin toimitusjohtaja Hannu Vähätalo tiedotteessa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin alueella on 19. joulukuuta 2021 asti voimassa rajoitus, joka estää yli sadan hengen tilaisuuksien järjestämisen sisätiloissa. Koronapassi on vaihtoehto rajoitustoimille eli se mahdollistaa myös suurten tapahtumien järjestämisen ja sisäänpääsyn tilaisuuksiin sekä tapahtumiin ilman rajoituksia.

Koronapassin voi nykylainsäädännön mukaan ottaa yleisötilaisuuksissa käyttöön ainoastaan silloin, kun tapahtumiin kohdistuu viranomaisrajoituksia. Rajoituksen kohteena olevat toimijat voivat edellyttää asiakkailtaan koronapassin näyttämistä sisäänpääsyn yhteydessä.

– Ihmisten terveys ja turvallisuus ovat meille Tampereen Messuilla ykkösasioita. Seuraamme jatkuvasti pandemian kehittymistä ja reagoimme nopeasti ja herkästi viranomaisten asettamiin rajoituksiin sekä suosituksiin. Koronapassi on tapahtuma-alalle erittäin tarpeellinen työkalu ja olemme valmiita käyttämään sitä niin kauan kuin tarve vaatii. Nyt tapahtumajärjestäjä saa ottaa koronapassin käyttöön vain silloin, jos alueella on voimassa viranomaisrajoituksia. Lakia tulisi pikaisesti muuttaa niin, että koronapassin käyttö on mahdollista muutenkin, jotta tapahtumajärjestäjät voivat suunnitella toimintaansa luottavaisesti pitkällä tähtäimellä, Vähätalo sanoo tiedotteessa.