Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Keliakialiitto myönsi Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinnon kangasalalaiselle aktiiville

Keliakialiitto myöntää vuoden 2021 Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinnon kangasalalaiselle Elise Välisaarelle. Välisaari on toiminut aktiivisena vapaaehtoisena sekä paikallisesti Pirkanmaan keliakiayhdistyksessä että valtakunnallisesti Keliakialiitossa.

Palkinto jaetaan kansainvälisenä vapaaehtoisten päivänä, jota vietetään Suomessa perjantaina 3. joulukuuta. Palkinto jaetaan Keliakialiiton Facebook-livessä kello 14.

Vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinto myönnetään aktiivisesta ja esimerkillisestä vapaaehtoistoiminnasta gluteenitonta ruokavaliota noudattavien hyvinvoinnin edistämiseksi.

Kangasalalainen Elise Välisaari sai keliakiadiagnoosin 30 vuotta sitten.

– Minua oli tutkittu neljän vuoden ajan työterveydessä epämääräisten oireiden takia ennen kuin sain keliakiadiagnoosin. En ollut kuullutkaan keliakiasta. Liityin samana päivänä Pirkanmaan keliakiayhdistykseen saadakseni lisätietoja, Välisaari muistelee tiedotteessa.

Hän on ollut aktiivisesti mukana yhdistyksen toiminnassa siitä lähtien. Hän on toiminut yhdistyksen sihteerinä, keliakiaviikkovastaavana, vertaistukivastaavana, puheenjohtajana ja varapuheenjohtajana.

Välisaari on osallistunut myös Keliakialiiton valtakunnalliseen toimintaan liittohallituksen jäsenenä. Ahkerana keliaakikkojen puolestapuhujana hän on myös ollut mukana ajamassa sosiaaliturvaan liittyviä asioita useilla eduskuntakäynneillä.

Hän myös kannusti Porin ja Vammalan alueen toimijoita perustamaan omat keliakiayhdistyksensä.

– Välisaari tekee vapaaehtoistyötä täydestä sydämestä. Hän on aina valmis auttamaan ja antamaan aikaansa toisten hyväksi, kuvailee Pirkanmaan keliakiayhdistyksen puheenjohtaja Petra Stolt tiedotteessa.