Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suomen Olympiakomitea palkitsi Tampereen Frisbeeseuran puheenjohtajan Vuoden 2021 vapaaehtoisena seuratoimijana – palkintorahat junioritoimintaan

Suomen Olympiakomitea on valinnut Petri Anttiroikon vuoden 2021 vapaaehtoiseksi seuratoimijaksi. Anttiroiko toimii Tampereen Frisbeeseuran puheenjohtajana jo neljättä kautta.

– Valinta tuntuu upealta sekä henkilökohtaisesti että koko seuran puolesta. Erityisen hienolta huomio tuntuu siksi, että frisbeegolfissa on podettu pitkään eräänlaista pikkuvelisyndroomaa isomman lajin – golfin – rinnalla. Palkinto on reilu tunnustus koko lajille. Frisbeegolf ei ole enää undergroundia vaan ihan oikea kilpaurheilulaji, jota harrastetaan ympäri vuoden, Anttiroiko sanoo tiedotteessa.

Frisbeegolfin suosio on räjähtänyt parin viime vuoden aikana, mikä näkyy myös seuralle tulevina kyselyinä.

– Seuran harrastajamäärä tuplaantui viime vuoden aikana. Nyt meillä on 300 jäsentä. Vanhemmilta tulee tosi paljon kyselyitä junioritoiminnasta, jonka olemme päättäneet käynnistää ensi vuoden aikana.

Valinnan myötä seura saa 3000 euron palkinnon, joka ohjataan junioritoiminnan käynnistämiseen.

– 3000 euron palkinto on meille todella merkittävä tuki. Haluamme käyttää tuen niin, että sillä on mahdollisimman pitkäaikainen vaikutus. Junioritoiminnan käynnistämiselle on selvä tilaus. Frisbeegolf sopii kaikenikäisille, mutta suurin osa radoilla liikkuvista on tätä nykyä alle 20-vuotiaita. Frisbeegolf on matalan kynnyksen laji, jonka sosiaalinen puoli tuntuu houkuttavan nuoria.

Anttiroiko tekee vapaaehtoistyötä oman työnsä ohella. Miten aika riittää?

– Kun on intohimoa asiaan, kyllä se riittää. Frisbeegolfradasta on tullut minulle melkeinpä toinen koti, niin paljon siellä tulee puuhattua iltaisin ja viikonloppuisin. Mutta työ tuntuu tärkeältä ja seurassa on hyvä pöhinä päällä. Tuntuu hyvältä, kun joku soittaa ja tarjoutuu avuksi johonkin hommaan. Vapaaehtoistyössä ei voi olettaa, että kaikki osallistuvat kaikkeen. Meillä on kuitenkin aina löytynyt aikaansaava tehonyrkki, kun on tarvittu talkooapua radan kunnostukseen tai kisojen järjestämiseen.