Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkkala sai oman Monopoli-henkisen lautapelin – pelissä on tuttuja maamerkkejä ja yrityksiä

Pirkkala täyttää 100 vuotta ensi vuonna ja saa juhlavuotensa kunniaksi oman koko perheen lautapelin, joka tulee myyntiin ensi viikolla.

Monopoli-henkinen peli esittelee kunnan maamerkkejä ja palveluita sekä paikallisia yrityksiä, joiden osakkeita pelaajat voivat pelissä ostaa. Pelin voittajasta leivotaan Pirkkalan päällikkö.

Pelin on toteuttanut Pirkanmaan Nuorkauppakamari ry. yhteistyössä Pirkkalan kunnan ja Pirkkalan Yrittäjät ry:n kanssa.

Pirkkalan päällikkö -lautapelissä on mukana 27 pirkkalalaista yritystä, joista kukin on ostanut yhden ruudun pelilaudalta.

– Olen ilahtunut siitä, että yritykset ovat lähteneet niin hyvin mukaan. Peli tarjoaa hieman erilaisen ja hauskan tavan markkinoida täältä löytyvää osaamista, Pirkkalan kansliapäällikkö Jaakko Joensuu toteaa tiedotteessa.

Pelin visuaalisen ilmeen ovat toteuttaneet Ikaalisten käsi- ja taideteollisen oppilaitoksen IKATAn opiskelijat Virpi Mäkelä ja Mari Rauhala. He hakivat ilmeeseen vaikutteita muun muassa Pirkkalan rikkaasta muinaishistoriasta.

Pelilaudalla kuvatun päällikön hahmoon pari sai inspiraatiota Pasi Hyvärisen kuvasta. Hyvärinen on esiintynyt mystikkona Pirkkalan muinaismarkkinoilla.

Pelilaudalta löytyy myös tuttuja pirkkalalaisia maamerkkejä kuten Valte-patsas, lentoasema ja Pirkkalan kirkko. Aivan tuorekin rakennus on saatu mukaan, sillä yhdeksi kunnan tunnusmerkiksi on jo noussut keskustaan rakenteilla oleva punainen talo, johon tulee kunnan toimitiloja.

Pirkkalan päällikkö -pelissä ostetaan paikallisten yritysten osakkeita. Pirkkalan paikkoihin tai palveluihin liittyvät sattumakortit tuovat yllättäviä käänteitä pelin kulkuun. Ne voivat tietää rahan tuloa tai menoa tai tuoda tai viedä heittovuoroja.

Tacticin tuottaman pelin painosmäärä on 1300 kappaletta. Nuorkauppakamari on aiemmin tehnyt Tacticin kaupunkipelejä jo useammalle kunnalle. Pirkanmaalla ovat ilmestyneet esimerkiksi Ylöjärven Pohatta ja Akaapoli – Kuhnurin kujanjuoksu.