Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Olisihan se mielenkiintoista jos Kersantti Karoliina hakisi meille basistiksi!" – Costello Hautamäki on miettinyt Popedaan veret seisauttavaa soittajaratkaisua

Popeda-yhtyeen kitaristi Costello Hautamäki on joutunut tai päässyt viime päivinä vastaamaan kysymyksiin suomirockin ikihongan tulevaisuudesta. Jyrki Melartinin eläköityminen siinä missä Pate Mustajärven epäonniset sauvakävelytkin ovat herättäneet keskustelua ja kysymyksiä.

Keskitytään basistiasiaan. Areenakeikka on luvassa kahden viikon kuluttua torstaina ja sen osalta homma on tältä osin hoidossa. On muiltakin osin: Hautamäki kertoo tehneensä keikalle biisilistan, jossa on 29 kappaletta. Vähän kitaristia jännittääkin, mutta kuulemma vain vähän.

– Ratinassa vedettiin pari vuotta sitten 39 kappaletta. Oli tarkoitus vetää tasan neljäkymmentä. Sitten kävi sillä tavalla, että ilotulitus alkoi justiinsa kun Da Da olisi ollut vuorossa. Mietin vähän aikaa, että perhana, tällainenkin yhteensattuma piti tulla, Hautamäki nauraa.

Jätetään nyt arvailujen varaan, kuullaanko biisi tällä keikalla. Vähemmän arvailuja aiheuttaa basistiosasto: basson varressa nähdään ja kuullaan omaa poikaa Alex Hautamäkeä.

– Alex on varmaan ainoa ihminen maailmassa, joka on syntynyt Popedan basistiksi. Se on vetänyt niitä biisejä suunnilleen siitä asti kun on oppinut kävelemään.

Keväällä on rekrytoinnin aika, ja sen osalta Costellolla ei ole vielä yhtään ajatusta. Yhteydenottoja on tullut muutamia bändin lähipiiristä, ja myös Alex on yksi vaihtoehto, tosin omalla alallaan jo niin työllistetty että aikaa säännölliselle bänditoiminnalle tuskin on.

– Olen miettinyt että pitäisikö tempaista niinkin kova ratkaisu Whitesnaken tapaan, että nainen basistiksi?.

Muusikoiden.netiin ilmoitus että Popeda etsii riveihinsä Kersantti Karoliinaa soittamaan bassoa?

– Kyllä! Olisihan se mielenkiintoista, jos Kersantti Karoliina hakisi meille basistiksi. Tosin mää luulen, että sen pitäisi olla sitten vähintään majuri.

Costello suhtautuu huonosti niihin ajatuksiin, että nykytekniikalla basson voisi ajaa myös koneelta.

– Meidän ryhmässä erehdyttiin sellaista kerran esittämään, että klikki korviin ja bassot koneelta. Minä tuumasin siihen, että sitä voi mennä sitten ihan omalle treenikämpälle soittamaan sellaista musiikkia. Popeda on aikuisten ihmisten soittamaa rokkia.