Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampereen Teatterin suurtuotanto tuo lavalle konkari Sinikka Sokan ja uuden sukupolven osaajan Pia Piltzin – "Jo tässä vaiheessa huomaa että tästä tulee todella hyvä"

Tampereen Teatterissa syyskuussa 2022 ensi-iltansa saava Anastasia tuo lavalle kaksi hyvin eri sukupolven estraditaiteen ammattilaista. Pääosaa esittävä Pia Piltz on syntynyt vuonna 1990 ja merkittävässä roolissa nähtävä Sinikka Sokka vuonna 1948, ja kaksikko on erittäin riemuissaan yhteistyöstä.

– Me olemme harjoitelleet tuotantoa nyt kaksi päivää, mutta jo tässä vaiheessa huomaa että tästä tulee todella hyvä, Sokka iloitsee.

Pia Piltzin näytteet kokonaisuuden laulurepertuaarista osoittavat, että nuori näyttelijä on tutustunut kappaleisiin jo kotiläksyinä.

– Aloitin kotiläksyt heti kun sain tietää, että valinta osui minuun. Siitä ei ole kauhean pitkä aika, kun lauluista tuli suomenkieliset tekstit. Päätin siinä vaiheessa, että en ala opetella liikaa niitä englanninkielisiä versioita, jatkan samantien suomiteksteillä. Se vaatii ihan oman prosessinsa, kun siirtyy melodiasta omaksumaan enemmänkin Piltz sanoo.

– Eilen saimme tietää, että laulamme ilman nuotteja. Tämäkin tuntuu hyvältä ratkaisulta, Sokka jatkaa.

Sokalla on iso luotto Piltziin. Piltz on tuttu tekijä takavuosilta, kun näyttelijä oli opiskelemassa uralle.

– Pian kanssa on todella hienoa olla nyt näyttelemässä samassa projektissa, Sokka kehuu nuorempaa kollegaansa.

Tampereen Teatterin Anastasia-musikaali saa ensi-iltansa 3. syyskuuta vuonna 2022.