Kun karkkipussi maksoi vitosen ja tikkuperunat 13 markkaa – Kiira Korvella on Hakametsän jäähallista lämpimiä muistoja

Taitoluistelija Kiira Korpi jos kuka on vahvasti Hakametsän tyttö. Koti löytyi hallin vierestä, isä Rauno puolestaan valmensi Tapparaa urotekoihin kiekkokaukaloissa lukemattomia kertoja.

– Kyllä sitä jännitti Tapparan pelejä siitäkin näkökulmasta, että millä tuulella iskä on kun se tulee kotiin, Kiira naurahtaa.

Muistoja löytyy lähes loputtomasti.

– Alle 10-vuotiaana pääsi monta kertaa Hakametsässä jäälle esiintymään. Tekeminen tuli pelkästään ilon kautta, spontaanisti. Sai yrittää, kaatua, nousta ylös ja yrittää uudelleen. Taitoluistelu oli niin kivaa, minä niin nautin siitä. Lumikuningattaressa on vähän sama tilanne: lapsuuden riemu ja ilo on löytynyt uudelleen.

– Oli viiden markan karkkipusseja ja tikkuperunat maksoi 13 markkaa. Niitä vedettiin välipalaksi.

Myös muut Tampereen jäähallit tulivat Kiiralle tutuksi.

– Aamutreenit olivat monta kertaa Hervannassa. Sitten olimme Tesomalla ja Kaukajärvelläkin. Vanhemmilta vaadittiin suunnittelukykyä, logistiikan kanssa oli välillä tekemistä, hän nauraa.

Hakametsä on jäänyt nyt ammattitason jääkiekon näkökulmasta historiaan, kun Tappara ja Ilves aloittavat uudella Nokia Areenalla ottelunsa perjantaina ja lauantaina. Kiira Korpi on ilahtunut siitä, että jotain jääurheilua paikassa edelleen pysyykin.

– On hyvä, että siellä tulee säilymään myös jääurheilua. Onhan se kuitenkin niin legendaarinen paikka, että hiukan on sulattelua että Hakametsää siinä vanhassa muodossaan ei enää ole. Vaikka se haikealta tuntuukin, ei jäähallin tarinaa kukaan vie pois, Kiira pohtii.

Nokia Areenan avausottelu pelataan perjantaina 3. joulukuuta. Silloin kohtaavat luonnollisesti Ilves ja Tappara.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut