Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mitä nyt, Luka Nurmi? – Tamperelainen, 17-vuotias maailmanmestari miettii seuraavan siirtonsa tarkasti

Autourheilun Ferrari Challenge -sarjan maailmanmestaruuden ja Euroopan sarjan kolmostilan juuri päättyneellä kaudella saalistanut tamperelainen Luka Nurmi, 17, käy parhaillaan neuvotteluja siitä, missä sarjassa ajaa kauden 2022.

– Ferrari pitää maailmanfinaalin voittamista todella isona asiana ja se auttaa seuraavan kauden neuvotteluissa. Minullahan on ensi kauteen jatkuva sopimus ajamisesta Ferrari Challenge -sarjassa, mutta olisi hienoa päästä ajamaan GT3-luokkaan. Siitäkin on ollut puhetta. Se olisi hyppäys ylöspäin uralla, Nurmi kertoo tilanteestaan.

Nurmi muistuttaa, että olisi hyvä saada tieto ensi kauden ajopaikasta mahdollisimman varhain, mielellään jo joulukuussa, koska silloin pääsee ajoissa kertomaan yhteistyökumppaneille, missä urheilija uraansa jatkaa.

– Menestyksestä ja lisääntyneestä julkisuudesta on merkittävä hyöty yhteistyökumppanien etsinnässä. Heti päätöskisan jälkeen tuli pari pyyntöä päästä yhteistyökumppanikseni. Aiemminhan minun ja tiimini on pitänyt itse kysellä yrityksiltä halukkuutta tulla mukaan kumppaniksi, Luka Nurmi sanoo.

Tamperelaisnuorukaisella on talvella edessä peruskuntokausi. Siihen kuuluu ainakin dynaamista lihaskestävyystreeniä kuntosalilla eli pitkiä sarjoja pienillä painoilla, kuntopyöräilyä ja harrasteporukan jääkiekkovuoro kerran viikossa.

– Jos haluaa ajaa pitkän kilpailun ilman virheitä, ei saa hengästyä kisan aikana. Se tarkoittaa sitä, että kunto pitää olla hyvä. Samalla minulla on käynnissä painon pudottaminen, mutta rasvaprosenttini on jo nyt aika alhaalla, Nurmi kertoo.

Henkisessä kestävyydessä on aina kehittämisen varaa. Kun kisaviikonloppuja on useampi putkeen, ei jää juuri aikaa levolle ja kuitenkin pitäisi samalla suorittaa lukio-opintoja hyvällä tasolla.

– Minulla on valmentaja, jonka kanssa käymme läpi kaikkia näitä asioita.

Opiskelumaailma palauttikin maailmanmestarin melko nopeasti arkeen koti-Tampereella.

– Lukiossa alkoi koeviikko heti päätöskisan jälkeen. Matematiikkaa ja fysiikkaa on tullut päntättyä. Annoin kyllä viime viikolla siinä ohessa aika monta haastattelua, Nurmi toteaa.