Sari Tanus vaatii hallitukselta toimia hoitajapulan takia – "Ongelmaan tulee löytää ratkaisuja esimerkiksi palkkoja korottamalla"

Tamperelainen kansanedustaja Sari Tanus (kd.) vaatii hallitukselta pikaisia toimia hoitajapulan vuoksi. Tanus esittää myös muutoksia eläkkeellä olevien hoitajien verotukseen.

– Tilanne sairaaloissa on monin paikoin hälyttävä, eikä yhä pahenevaan hoitajapulaan ole löytynyt helpotusta. Henkilöstön alimitoitus vaikuttaa työssä olevien hoitajien jaksamiseen ja sitä myöten entisestään pahentaa ongelmia. Tilanne sairaaloissa on monin paikoin kriisiytynyt, eikä hallituksella näytä olevan minkäänlaista realistista suunnitelmaa asian korjaamiseksi, Tanus kritisoi.

Kansanedustajan mukaan hoitajien huonot palkat ja työn rasittavuus ovat suurimpia syitä hoitajien siirtymiseen muihin töihin.

– Tilannetta ei pystytä ratkaisemaan nopeasti edes koulutusta lisäämällä, eikä hoitajien tuominen ulkomailta voi olla ainut pysyvä ratkaisu. Ongelmaan tulee jatkossa löytää kestäviä ratkaisuja esimerkiksi palkkoja korottamalla, koulutuspaikkoja lisäämällä ja riittävällä hoitajien määrällä. Akuuttiin hoitajapulaan nämä toimet ovat kuitenkin liian hitaita, Tanus painottaa.

Tanus esittääkin, että eläkkeellä oleva hoitaja voisi eläkkeensä lisäksi ansaita 10 000 euroa vuodessa perusveroprosentilla, jolloin työn vastaanottaminen olisi kannattavaa ja mielekästä.

– Tässä mallissa eläkkeensaajalla olisi ikään kuin kaksi erillistä verokirjaa. Toinen eläkettä varten ja toinen eläkkeen lisäksi tehtävää työtä varten. Nykyisessä työllisyystilanteessa samaa mallia voitaisiin soveltaa mahdollisesti myös muiden eläkeläisten kohdalla, jos kokeilu osoittautuisi toimivaksi, kansanedustaja ehdottaa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut