Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Museot houkuttelevat myös perheitä – "On myös pehmogorilla, jota saa taputella..."

Kulttuuri: Ensi vuonna Vapriikissa panostetaan lapsikävijöihin, kertoo näyttelypäällikkö Marjo Meriluoto.

Vapriikissa panostetaan ensi keväänä lapsiin ja lapsiperheisiin, kertoo näyttelypäällikkö Marjo Meriluoto. Meriluoto uskoo, että helmikuussa aukeava Apinat - kädellisten tarina kiehtoo myös lapsikävijöitä.

– Näyttelyyn on tehty myös pehmogorilla, jota saa taputella, Meriluoto kertoo.

Suunnitteilla on myös taskulamppukierroksia, joilla sukelletaan viidakon tunnelmaan.

Hieman vanhempia lapsia ja nuoria kiinnostanee Luonnontieteellisen museon pakohuonepeli Metsän aarre. Tosin huoneesta ei paeta, vaan pulmia ratkaisemalla pelastetaan metsä.

– Metsän aarre voi auttaa myös ympäristö- ja ilmastoahdistukseen, Meriluoto kertoo.

Vapriikissa on jo nyt esillä ensi vuonnakin jatkava Tampere liekeissä -näyttely.

Metsän aarre voi auttaa myös ympäristö- ja ilmastoahdistukseen.

Marjo Meriluoto

– Vaikka se ei ole varsinaisesti lapsille suunnattu, siellä olevat paloautot ovat kiinnostaneet kovasti, Meriluoto kertoo.

Suunnitteilla on myös tapahtumia yhdessä pelastuslaitoksen kanssa.

Suomen Jääkiekkomuseon perusnäyttelyä uudistetaan ensi keväänä. Uusittu näyttely avautuu 1. huhtikuuta. Marjo Meriluoto kertoo, että lastenkin suosimat toiminnallisuudet säilyvät museossa myös jatkossa.

– Kun on museoesineistä kyse, niitä täytyy laittaa välillä lepäämään.

Lasten ja Muumifanien suosikissa eli Muumimuseossa on vielä huhtikuun lopulle asti näyttely, joka esittelee Camilla Mickwitzin kuvituksia. Mickwitz on suomalaisille tuttu erityisesti Pikku Kakkosen tunnuskuvasta.

Toukokuussa Muumimuseossa avautuu Toven kirjahyllystä -näyttely. Näyttely on toteutettu yhdessä Lastenkirjainstituutin kanssa.

Tove Jansson lahjoitti vuonna 1989 instituutille 410 kotikirjastonsa lastenkirjaa sekä kirjallisuuden ja kuvituksen tutkimusteosta. Muumimuseon näyttelyssä on esillä kirjoja niin Lastenkirjainstituutin kuin museon omistakin kokoelmista.

Museonjohtaja Taina Myllyharju kuvaa kirjastoa seikkailukirjastoksi. Kokoelmissa oli paljon muun muassa matkustamiseen liittyvää kirjallisuutta. Myllyharjun mukaan kirjoista voi myös nähdä, mistä Jansson on saanut vaikutteita.

– Löytyy esimerkiksi japanilaisia puupiirroksia esitteleviä kirjoja ajalta ennen kuin Tove oli käynyt Japanissa, Myllyharju kertoo.