Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasemmistoliitto on huolissaan sosiaalihuollon työolosuhteista – "Rooli on eriarvoisuuden vähentämisen kannalta keskeinen"

Tampereen vasemmistoliitto on huolissaan sosiaalihuollon riittävästä henkilömäärästä ja työolosuhteista. Puolue linjasi syyskokouksessaan, että Pirkanmaan hyvinvointialueella varmistetaan sosiaalityön ja sosiaalihuollon riittävä rahoitus osana sote-uudistusta.

Täkäläisen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Jouni Sirénin mukaan sosiaalihuolto unohtuu harmillisen usein julkisessa keskustelussa. Asia unohtuu silloinkin, kun keskusteluaiheena on sote-uudistus.

– Sosiaalihuollon osuus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista on merkittävä ja niiden rooli ihmisten hyvinvoinnin edistämisen ja eriarvoisuuden vähentämisen kannalta keskeinen. Sote-uudistus tulee vaikuttamaan muun muassa ikäihmisten ja vammaisten palveluihin, lapsiperheiden sosiaalityöhön, mielenterveys- ja päihdepalveluihin kuin myös koulujen oppilashuoltoon, muistuttaa Sirén tiedotteessa.

Puolue katsoo, että tulevassa sote-uudistuksessa kaikissa palveluissa on taattava henkilöstön riittävyys ja asiakasturvallisuus. Myös näiden palveluiden yhteensovittaminen uudistuksessa on tärkeää.