Vasemmistoliitto on huolissaan sosiaalihuollon työolosuhteista – "Rooli on eriarvoisuuden vähentämisen kannalta keskeinen"

Tampereen vasemmistoliitto on huolissaan sosiaalihuollon riittävästä henkilömäärästä ja työolosuhteista. Puolue linjasi syyskokouksessaan, että Pirkanmaan hyvinvointialueella varmistetaan sosiaalityön ja sosiaalihuollon riittävä rahoitus osana sote-uudistusta.

Täkäläisen kunnallisjärjestön puheenjohtajan Jouni Sirénin mukaan sosiaalihuolto unohtuu harmillisen usein julkisessa keskustelussa. Asia unohtuu silloinkin, kun keskusteluaiheena on sote-uudistus.

– Sosiaalihuollon osuus sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista on merkittävä ja niiden rooli ihmisten hyvinvoinnin edistämisen ja eriarvoisuuden vähentämisen kannalta keskeinen. Sote-uudistus tulee vaikuttamaan muun muassa ikäihmisten ja vammaisten palveluihin, lapsiperheiden sosiaalityöhön, mielenterveys- ja päihdepalveluihin kuin myös koulujen oppilashuoltoon, muistuttaa Sirén tiedotteessa.

Puolue katsoo, että tulevassa sote-uudistuksessa kaikissa palveluissa on taattava henkilöstön riittävyys ja asiakasturvallisuus. Myös näiden palveluiden yhteensovittaminen uudistuksessa on tärkeää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut