Santalahden uusi ylikulkusilta käyttöön keskiviikkona – nyt pääsee myös uudelle näköalatasanteelle

Tampereen Santalahden uuden ylikulkusillan työt on siltarakenteiden osalta saatu lähes valmiiksi, ja Santalahden rantasillaksi nimetty silta avataan jalankulkijoiden käyttöön keskiviikon 1. joulukuuta aikana.

Silta ulottuu Pispalanrinteen puolelta tulevan raitiotien, Rantatien ja Paasikiventien yli Santalahteen. Sillan Näsijärven puoleisella näköalatasanteella jatketaan vielä kiveystöitä, jotka valmistuvat joulukuun aikana.

Uusi ylikulkusilta otetaan nyt käyttöön, sillä töiden aikana käytössä ollut vanha ylikulkukäytävä poistetaan ja siirretään Tampereen kaupungin toimesta kahdeksi uudeksi ylikulkusillaksi Vihiojanpuistoon.

Sillan valaistustyöt sekä sillan alapuolisten kuivatusrakenteiden rakennustyöt ovat käynnissä ja jatkuvat ensi vuodelle, mutta niistä ei aiheudu haittaa jalankulkijoille. Myös sillan Pispalanharjun puoleinen pääty valmistuu vasta myöhemmin.

Tässä vaiheessa harjun puolelle on rakennettu porrasyhteys, sillä Rantatien talotyömaiden vuoksi ei sillan eteläosaa saada vielä rakennettua lopulliseen muotoon. Portaiden yhteydessä on rampit, joita pitkin polkupyöriä ja lastenvaunuja on mahdollisuus kuljettaa, mutta pyöräily sillalla on toistaiseksi turvallisuussyistä kielletty. Hissi harjun puolelle asennetaan ensi vuoden aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut