Tuijottavatko lapset teillä liikaa digilaitteita? – Lasten ruutuaikaa tutkitaan Tampereella ja Vesilahdella

Tampere ja Vesilahti ovat mukana kolmivuotisessa kansainvälisessä tutkimuksessa, jossa selvitetään 2–6-vuotiaiden lasten digilaitteiden käyttöä.

Iso joukko lasten vanhempia saa varhaiskasvatuksen välityksellä kutsun vastata Jyväskylän yliopiston kyselyyn.

Nettikyselyyn voi vastata 12. joulukuuta saakka.

Jyväskylän yliopiston tutkimuksessa vertaillaan suomalais- ja aasialaislasten digimedian käyttöä.

Syntyjäänkö diginatiivi? -tutkimuksessa selvitetään, kuinka paljon ja mihin tarkoituksiin lapset käyttävät digilaitteita. Tietoa kerätään myös vanhempien huolenaiheista digimedian käytön vaikutuksista lasten hyvinvointiin ja fyysiseen aktiivisuuteen sekä siitä, mikä digimedian käytössä koetaan tärkeäksi.

Parhaimmillaan tutkimus auttaa tunnistamaan lasten oppimiselle hyödyllisiä digimedian käyttötapoja sekä toisaalta erilaisten käyttötottumusten mahdollisia haittoja hyvinvoinnille. Suomen tuloksista tarkastellaan vanhempien koulutustaustan ja tulojen mukaisia mahdollisia eroja.

Aineistoa kerätään nyt kolmatta ja viimeistä kertaa. Erityisenä kiinnostuksen kohteena ovat vanhempien kokemukset korona-ajan vaikutuksista digimedian käyttötottumuksiin ja -tarkoituksiin, minkä lisäksi tänä vuonna vanhemmilta kysytään lasten elämänlaatuun liittyviä kysymyksiä. Vastausten pohjalta vertaillaan digiarkea suomalais- ja aasialaisperheissä.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut