Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kananmunilla sotkettu autoja ja asuntoja, ikkunoita rikottu kivillä, muovikuula-aseilla ammuttu ihmisiä... – Alaikäisistä tehty useita rikosilmoituksia Ylöjärvellä

Ylöjärvellä on kirjattu vajaan kolmen kuukauden aikana 13 rikosilmoitusta vahingontekorikoksista. Osa vahingontekorikoksista täyttää myön muiden rikosten tunnusmerkistöjä. Teoista epäillään alueella asuvia alaikäisiä poikia.

Autoja ja asuntoja on sotkettu kananmunia heittelemällä Asuntilan, Metsäkylän ja Soppeenmäen alueella ja kohteeksi ovat valikoituneet omakotitalot sekä rivitaloasunnot.

Alaikäiset tekijät ovat tämän lisäksi soitelleet asuntojen ovikelloja sekä rikkoneet asuttujen asuinrakennusten ikkunoita kiviä heittelemällä.

Tämän lisäksi useat alueiden asukkaat ovat ilmoittaneet joutuneensa muovikuula-aseilla ammuttujen muovikuulien kohteeksi. Vakavia henkilövahinkoja ei ole poliisin tietoon tullut.

Poliisi on tavoittanut muutamia tekijöitä, jotka ovat olleet tekohetkellä alle 15-vuotiaita. Näiden tekijöiden osalta poliisi on tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja sosiaaliviranomainen jatkaa osaltaan asian selvittelyä.

Poliisi haluaa muistuttaa, että vahingonkorvausvastuun syntymiselle ei ole Suomessa asetettu minkäänlaista ikärajaa.

– Alaikäisten lasten huoltajien tulisi muistaa muovikuula-aseita lapsilleen ostaessaan, että ampuma-asetta erehdyttävästi muistuttavien esineiden hallussapito yleisellä paikalla on järjestyslaissa kielletty, Sisä-Suomen poliisi viestittää tiedotteessa.