"Parasta, mitä Tampereella oli tarjolla" – Jouni Vuolle muutti 40 neliöön areenan kupeeseen, näin ratkaisu syntyi

Koti: Areenan vieressä sijaitsevasta Topaasi-tornista yksiön hankkinut Jouni Vuolle ihastui erikoiseen muotoon ja korkeisiin huoneisiin.

Neljän metrin huonekorkeus, erikoinen arkkitehtuuri ja sijainti Tampereen ydinkeskustassa saivat aiemmin Lempäälässä asuneen Jouni Vuolteen kiinnostumaan Tampereen Kannen Topaasista. Vuolle on ehtinyt asua 40-neliöisessä asunnossaan nyt reilut kaksi kuukautta.

Vuolle varasi asunnon jo kesäkuussa 2019, kun Topaasi tuli ennakkomyyntiin. Asunto, jossa hän nyt asuu, oli tuolloin jo varattu ja hän varasi toisen.

– Kun tämä vapautui, otin tämän juuri korkeuden takia, Vuolle kertoo.

34 vuotta Lempäälässä asunut Vuolle halusi muutosta. Sijainti Tampereen keskustassa houkutti.

– Tämä sijainti on ihan jäätävän hyvä, pääsen kävellen kaikkialle.

Kävelymatkan päässä sijaitsee myös työpaikka: Saarioisella työskentelevän Vuolteen työmatka on nyt parisataa metriä.

Tämä sijainti on ihan jäätävän hyvä, pääsen kävellen kaikkialle.

Vuolteen asunto sijaitsee Topaasin seitsemännessä kerroksessa, joka on ensimmäinen asuinkerros. Kulmahuoneistolla on vain yksi seinänaapuri. Erikoisen asunnosta tekevät huonekorkeuden lisäksi kulmat: seinät eivät ole 90 asteen kulmassa toisiinsa nähden.

Kaupat Vuolle teki syksyllä 2019. Tuolloin nähtävillä oli vain havainnekuvia. Ne olivat kuitenkin Vuolteen mukaan totuudenmukaisia. Asuntoa pääsi katsomaan kolmesti rakentamisen loppuvaiheessa.

– Silloin näki fyysisesti ja pääsi ottamaan vähän mittoja.

Vuolle kertoo, että odotukset ovat parin kuukauden asumisen perusteella täyttyneet.

– Olen tyytyväinen. Odotuksena olivat laadukkuus, nykyaikaisuus, areena ja erikoisuus.

Melu oli se, mitä Vuolle mietti monta kertaa ennen muuttoa. Asunnon ikkunoista näkyy vilkasliikenteinen Kalevantie ja kannen alla kulkee rautatie. Melua ei kuitenkaan asuntoon kuulu.

– Aamuyöstä saattaa kuulua vähän tavarajunan ääntä, mutta ei muuta.

Vielä toistaiseksi Topaasin ympäristössä rakennetaan sekä naapuritalo Opaalia että katuja. Työmaat ovatkin ainoa negatiivinen asia, jonka Vuolle on uuden asuinpaikkansa ympäriltä löytänyt.

– Kun ne ovat valmiit, tämä on ihan mahtava paikka, Vuolle hehkuttaa.

Haasteita on toki löytynyt: lampun saaminen neljän metrin korkeudessa olevaan kattoon oli oma operaationsa, kuin myös korkean seinän tapetointi.

Sijainti ja näkymät ovat Vuolteen mielestä asunnon parhaat puolet. Aamuaurinko paistaa ikkunoista sisään ja ikkunoista voi katsella Tampereen kattoja.

Vuolle on innokas maastopyöräilijä ja lenkkeilijä. Topaasista on helppo lähteä Kauppiin tai Pyynikille lenkkeilemään. Urheilumiestä kiinnostaa tietenkin myös itse areena: Vuolteella on Tapparan kausikortti, joten jääkiekkopeleihin on helppo mennä, kun ne tulevat naapuriin.

Vuolle ylipäätään uskoo areenan vetovoimaan.

– Siellä on 22 ravintolaa, mutta ei yhtään kauppoja. En haluaisi muuttaa ostoskeskukseen.

Nykyisellä sijainnilla urheilumiehen on myös helppo lähteä laajentamaan kulttuuritarjontaa. Lähellä on areenan lisäksi Tampere-talo eikä Tampereen teattereihinkaan ole pitkä matka.

– Näen tämän kohteen hyvin ainutlaatuisena. Tällä hetkellä tämä oli parasta, mitä Tampereella oli tarjolla.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.

Asuminen

Asuntokauppa käy kannella hyvin

Tampereen Kannen Topaasin asunnoista lähes kaikki on myyty. 105 asunnosta noin 90 on myyty ja lisäksi muutama on varattu. Topaasi valmistui elokuun lopulla ja ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan syyskuun alussa.

Topaasin viereen rakentuva Opaali valmistuu ensi syksynä. Sen asunnoista on myyty 93 ja neljä on varattu. Opaalissa asuntoja on 148.

SRV:n alueyksiköiden johtaja Henri Sulankivi kertoo, että niin asuintalojen kuin areenankin rakentaminen on edennyt hyvin ja kaikki on valmistumassa aikataulussa.

– Toimistot valmistuivat vähän etuajassa, Topaasi suunnitelmien mukaan sekä areena ja hotelli muutaman viikon päästä, Sulankivi kertoo.

SRV luovuttaa areenan ja hotellin tilaajalle tämän kuun lopulla.

Sulankivi kertoo, että areenalla ollaan jo loppusuoralla ja parhaillaan tehdään viimeistelytöitä ja tarkastuksia.

Nyt valmistuva areena ja tornitalot sijaitsevat niin sanotun eteläkannen päällä. Suunnitelmissa on myös pohjoiskansi, joka sijoittuisi radan ylittävän Kalevantien sillan toiselle puolelle.

– Se on ollut suunnittelupöydällä, mutta rakentamispäätöksiä ei ole vielä tehty. Katsotaan nyt tämä eteläkansi ja mihin markkina kehittyy.

Alkuperäisessä suunnitelmassa pohjoiskannelle sijoittuu kolme tornitaloa. Sulankivi kertoo, että pohjoiskantta ja sen tornitaloja tutkitaan asemakeskuksen suunnittelun yhteydessä.

– Ensi vuonna ollaan varmasti viisaampia. Jääkiekon MM-kisojen aikaan ei haluta työmaata alueelle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut