Elina myy areenaa – Ensimmäisenä vuonna 150 tapahtumaa, näistä 20 megakonserttia, vaikka iso osa maailmantähdistä odottaa vielä

Tapahtumat: Ensimmäisen vuoden tapahtumakalenteri on jo lähes täynnä ja myytyjen lippujen määrä lähestyy puolta miljoonaa.

Nokia-areena on menossa vahvasti kohti ensimmäisen toimintavuoden tavoitteitaan, kun areenan avaamiseen on vielä aikaa.

Myytyjen lippujen määrä ylitti jo viime kuussa 400 000 rajan, kun ensimmäisen vuoden tavoitteena on 800 000 myytyä lippua.

– Olemme yli puolessa välissä tavoitteesta, vaikka julkistamattomia tapahtumia on vielä keväällekin, kertoo Tampereen Kannen areenan myyntijohtaja Elina Tikkakoski.

Kokonaiskävijätavoite ensimmäiselle vuodelle on 1,3 miljoonaa.

Ensimmäisen vuoden aikana areenassa on noin 150 tapahtumaa. Luku pitää sisällään muun muassa konsertit, jääkiekko-ottelut ja muut suurtapahtumat. Näistä Tikkakosken mukaan noin 20 on areenan loppuunmyyviä megakonsertteja.

Tapahtumien määrä tarkoittaa jo nyt sitä, että ensi kevät ja loppuvuosi lokakuusta joulukuuhun ovat areenan tapahtumakalenterissa täynnä.

Olemme yli puolessa välissä tavoitteesta.

– Niihin myydään jo pääosin ei-oota eli tarjolla on vain hajapäiviä. Väliin jäävät päivät ovat lähinnä yksityistapahtumia sekä purku- ja pystytyspäiviä, kun monitoimiareenaa muutetaan tapahtumatyypistä toiseen.

Ensimmäisenä vuonna liigapelien ja tulevien MM-kisojen takia noin puolet tapahtumista on jääkiekkoa.

Konserteissa ensimmäisen vuoden painopiste on vielä kotimaisissa artisteissa, kun maailmatähtien suuret kiertueet starttaavat isosti vasta vuoden 2022 lopulta eteenpäin.

– Suurten kansainvälisten tuotantojen suunnittelu ja käynnistys on vielä koronan jäljiltä kesken. Koneistot ovat suuria ja liikkeelle lähdetään vasta, kun kiertueelle pääseminen on ehdottoman varmaa, kertoo ennen areenaa Turun Logomon tapahtumamyynnistä vastannut Tikkakoski.

Kansainvälisistä artisteista ensimmäiselle vuodelle on julkistettumuun muassa Andrea Bocellin, Evanescencen, Swedish House Mafian ja Stingin esiintymiset.

Areenan avajaisissa keskiviikkona 15. joulukuuta soittavat Eppu Normaali ja Tampere Filharmonia. Seuraavana päivänä areenan valtaa Popeda.

– Kun takana on kuukausien tapahtumasulku, meille oli selvää, että avajaisten esiintyjän on oltava kotimainen, perustelee Tikkakoski.

Ensimmäisen kuukauden aikana areenassa nähdään myös Raskasta joulua -kiertue, Nightwish ja Lumikuningatar-jääshow.

Syksyn aikana julkisuuteen tulleet areena entisen nimisponsori Uroksen taloussotkut eivät ehtineet Tikkakosken mukaan vaikuttaa areenan tapahtumamyyntiin.

– Ongelmat eivät olleet areenan ja asiakkaat ymmärsivät tilanteen hyvin. Puurot ja vellit eivät menneet sekaisin.

Myyntityössä katse onkin jo reilusti kauempana tulevaisuudessa.

– Tällä hetkellä käyn neuvotteluja vuodelle 2025 arvokisoista, konserteista, musikaaleista ja kansainvälisistä tuotannoista, kertoo Tikkakoski.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.

Fakta

Tampereen Kannen areena

katsomokapasiteetti jääkiekko-otteluissa noin 13 300 katsojaa, konserteissa 12 000–15 000 katsojaa

areenarakennuksessa muun muassa 22 ravintolaa, Casino Tampere ja Lapland Hotels Arena

areenan kustannusarvio noin 124 miljoonaa euroa

areenan kiinteistöyhtiön omistajat Tampereen kaupunki (40 %) sekä LähiTapiola, OP, Ilmarinen ja SRV (yhteensä 60 %)

rakennushankkeen toteuttaja SRV

areenan rakentaminen kannen päälle alkoi kesällä 2019

koko eteläinen kansi eli areena ja Topaasi- ja Opaali-tornitalot valmistuvat kokonaisuudessaan ensi vuoden aikana, kustannusarvio yhteensä noin 550 miljoonaa euroa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut