Tampereen keskustaan tulee 24/7-ruokakauppa – "Ajateltiin, että nyt on hyvä paikka lähteä kokeilemaan"

S-market Pendoliinon aulaan tuodaan kojut, joissa voi istua syömässä ja juomassa. Myyjät Nea Toivettula (vas.) ja Pyry Arola koristelivat kojua joulukuntoon ennen avaamista. Riina Haapala

Riina Haapala

S-market Pendoliino Tampereen keskustassa muuttuu vuoden vaihteessa 24/7-marketiksi. Tällä hetkellä Tampereen keskustassa ei ole ympäri vuorokauden auki olevia ruokakauppoja.

Pirkanmaan Osuuskaupan S-market-ketjujohtaja Sami Laine kertoo, että tulokset ympäri vuorokauden avoinna olevista Prismoista ovat olleet hyviä ja nyt halutaan vastata asiakkaiden kysyntään.

– Ajateltiin, että nyt on hyvä paikka lähteä kokeilemaan. Jos ajatellaan sijaintia, niin Pendoliino on liikenteen solmupaikassa, juna-aseman vieressä ja paljon hotelleja ympärillä, Laine sanoo.

Lisäksi lähistölle on noussut uusi areena.

– Jos ajatellaan konserttia, joka päättyy puolen yön maissa ja ihminen haluaa käydä kaupassa, niin aika lyhyt matka tulla ostoksille ja lähteä kotiin, Laine sanoo.

– Ja toisaalta junamatkustus kasvaa koronan toivottavasti helpottaessa, niin aamun aikaisilla tunneilla moni ostaa eväitä.

Tulevan aukiolomuutoksen lisäksi Pendoliino on uudistettu kokonaan. Laine toteaa, että myymälä on uudistettu täysin eri näköiseksi, kuin S-marketit yleensä ovat. Pendoliino on muita S-marketteja enemmän niin sanotun nopean ostamisen paikka.

– Totta kai on paljon vakiruokakauppaostajia, jotka asuvat lähitaloissa, mutta hotellit, juna-asema ja toimistotyöntekijät, jotka ovat lähellä, tekevät sen, että tullaan ostamaan hyvin paljon pientä syötävää ja juotavaa, Laine kertoo.

Uusitussa Pendoliinossa heti ensimmäisenä on niin sanottu nopean syömisen piste, jossa on aamuisin puurobaari, päivällä keittolounas ja josta myydään myös muun muassa siipiä, pitsapaloja, kahvia ja panineja. Muutenkin myymälän sijoittelussa on otettu huomioon kiire: ensimmäisenä vastassa on take away -osasto ja juomahylly.

– Ihmiset kysyvät koko ajan enemmän, että missä teillä on sitä nopeaa syötävää, missä teillä on kolmioleipiä, mitä leipiä teillä on. Me yritämme vähän laajentaa sitä tarjontaa.

Laine toteaa, että asiakkaat kaipaavat muutosta ja erilaisuutta. Pendoliino päätettiin uudistaa, kun sille tuli sopiva hetki. Myymälän kylmälaitteet ja hyllyt olivat tiensä päässä, joten ne olisi pitänyt uusia muutenkin. Kaupasta löytyy edelleen peruselintarvikkeita, mutta painotusta on viety nopean ja valmiin syötävän suuntaan.

– Lähdettiin miettimään, että jos meillä on 24/7-market ja me haluamme tarjota jotain spesiaalia ihmisille, jotka nopeasti käyvät, että mitä se on. No take away, Laine sanoo.

– Päädyimme kokeilemaan näitä vähän uudelta näkökulmalta, että otettiin puurobaaria ja keittolounaspuoli. Kaikki myydään nopeasti paikan päällä.

Jos aikaa riittää, myymälään voi myös jäädä syömään. Aulaan avataan pienet istumapaikat, joissa voi syödä tai juoda kahvia.

Kesko

K-kauppiaat harkitsevat

Keskon Länsi-Suomen aluejohtaja Jari Alanen kertoo, että Tampereen keskusta-alueella muutama K-kauppias harkitsee 24/7-aukioloaikaa.

– Päätöksiä ei vielä ole, Alanen sanoo.

Keskon kaupoista Pirkkalan ja Turtolan Citymarketit ovat jo ennestään 24/7 auki. Alasen mukaan kokemukset ovat hyviä ja hän uskoo, että kauppiaskollegat seuraavat tarkkaan kokemuksia.

Keskon kauppiaat ovat itsenäisiä yrittäjiä ja päättävät aukioloistaan itse.

– Sijainnilla ja asiakaskunnalla on iso merkitys. Kauppiaat itse tietävät ja tuntevat asiakkaansa ja heidän ostokäyttäytymisensä ja asiakastoiveet parhaiten.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut