"Suomessa on tarve tarkistaa koronarajoituksia ja suosituksia", sanoo STM:n johtava asiantuntija Voipio–Pulkki

Sosiaali- ja terveysministeriön (STM) johtava asiantuntija Liisa-Maria Voipio-Pulkki sanoo STM:n ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) koronainfossa, että koronatilanteen pahentumisen vuoksi kontaktien määrän vähentäminen on nyt erittäin tärkeää.

– Rokotukset taittavat aikaa myöden kärjen virukselta. Nyt meidän on ostettava aikaa. Meillä on tarve tarkistaa rajoituksia ja suosituksia, jotta pääsemme yli tästä vaikeasti vaiheesta, Voipio-Pulkki kertoo.

Hänen mukaansa tarvitaan nopeita kontaktien vähennystoimia. Voipio-Pulkki ei kuitenkaan tarkemmin kertonut, mitä nämä toimet olisivat.

– Kaikkia keinoja tarvitaan yhtä aikaa. Mikään yksi asia ei riitä. Rokottaminen on yhä se ykkösasia. Virus on aina meitä edellä, muistuttaa Voipio-Pulkki.

Hän muistuttaa, että keinoja tartuntojen hillitsemiseksi ovat esimerkiksi etätyö, ruuhkien välttäminen, maskin käyttö ja oireisena kotona pysyminen.

– Nämä koskevat meitä kaikkia, myös rokotettuja.

Alueet voivat rajoittaa tapahtumia, joissa on korkea riski viruksen leviämiseen.

– Kaikki tapahtumat, joissa ollaan tiiviisti yhdessä ja ihmisiä on paljon, virus pääsee leviämään. Ne ovat korkean riskin tapahtumia, selvittää THL:n projektipäällikkö Anna Katz.

Hän korostaa, että alueilla on paras näppituntuma tässä asiassa.

THL:n johtava asiantuntija Mia Kontio muistuttaa, että rajoitustoimilla estetään tartuntoja.

– Ne ovat tärkeämpiä tartuntojen ehkäisyssä kuin rokotukset. Kuitenkin kahden ensimmäisen rokotteen tärkeys korostuu, Kontio sanoo.

Näin paha koronatilanne on juuri nyt – Tartunnat edelleen kasvussa, tehohoidossa jo 47 potilasta

"Kaikki voivat vaikuttaa siihen, mitä epidemialle tapahtuu ennen joulua", korostaa STM:n strategiajohtaja

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut