Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tampere päätti: Pientalojen rakennuslupamaksut alenevat ja suurten hankkeiden maksut nousevat

Tampeteen rakennusvalvonnan ja kiinteistönmuodostuksen maksuja koskeva uusi taksa tulee voimaan voimaan 1.1.2022. Suurempien hankkeiden rakennuslupamaksuihin tuli korotuksia ja pienempien yhden tai kahden asunnon pientalojen maksuja alennettiin.

Rakennuslupa tarvitaan, kun rakennetaan uusi rakennus, korjataan tai laajennetaan rakennusta tai tehdään siihen oleellisia muutoksia. Vähäisiä hankkeita varten tarvitaan toimenpidelupa.

Taksa koostuu edelleen rakennuskohtaisesta perusmaksusta ja neliöperusteisesta maksusta. Rakennuskohtainen perusmaksu nousee 515 eurosta 550 euroon.

Pientalon lupamaksut alenevat keskimäärin 17 prosenttiyksikköä, ja suurten rakennushankkeiden lupamaksut nousevat keskimäärin 14 prosenttiyksikköä.

Lisäksi pientalojen lupamaksujen 25 prosentin sesonkialennuksen kestoa jatketaan kuukaudella tammikuun loppuun eli alennuksen saa 1.10.-31.1. Maksun alentamisella pientalojen lupahakemusten vireillepanoa pyritään ohjaamaan käsittelyn kannalta vähemmän ruuhkaiseen ajankohtaan.

Myös vapaa-ajan asuinrakennusten, talousrakennusten ja vähäisten rakennusten neliöperusteiset maksut alenevat hieman.

Rakennuksen purkamislupamaksu nousee 600 eurosta 2000 euroon. Pientalojen ja vastaavien purkamislupamaksu pysyy 300 eurossa.

Rakennetun ympäristön valvonnan maksut nousevat. Ensimmäisestä kirjallisesta kehotuksesta tai määräyksestä ei peritä maksua, mutta seuraavista valvontatoimista veloitetaan 200 euroa. Hallintopakkopäätös nousee 200 eurosta 1000 euroon.