Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Virtasen Matti soittaa Tampereella pitseriassa – "On ihan älyttömän hauska idea kutsua muusikot keikalle ihan oikeeseen pitserian nurkkaan"

Poprockia: Tampereella kasvanut artisti palaa juurilleen.

Suomenkielistä folkiin taipuvaa poprockia esittävä Matti sooloilee Secret Sauceity Music Clubilla lauantaina.

– Mun mielestä on ihan älyttömän hauska idea kutsua muusikot keikalle ihan oikeeseen pitserian nurkkaan. Vaikka niistä aina puhutaankin, en oo aiemmin ollut, Matti nauraa.

Tamperelaislähtöinen Matti julkaisi Tähän-nimisen debyyttialbuminsa syyskuussa. Pitkäsoiton kappaleet ovat menestyneet suoratoistopalveluissa ja saaneet radiosoittoakin.

Levyn keskiössä ovat henkilökohtaiset sanoitukset ja luonnollinen bändisoundi.

– Mä en mieti, voiko tästä tai tästä aiheesta laulaa. Mä mietin, onko se totta. Ja jos se on mulle totta, mä kirjoitan sen, Matti kuvailee biisintekemistään.

Kalevassa Matti esiintyy akustisesti soolona ja esittää riisuttuja versioita lauluistaan. Artisti odottaa keikkoja pitkän pandemia-ajan jälkeen.

Jos se on mulle totta, mä kirjoitan sen.

– Levyn biisejä ei ole juurikaan päässyt livenä soittamaan, joten totta kai on tosi kiva päästä keikalle. Rajoitusten purku ei olisi mun kohdallani juuri parempaan ajankohtaan voinut osua, laulaja hymyilee.

Matti Virtanen suhtautuu tekemiseensä vakavasti: musiikki on hänelle puhtaasti osa elämää.

– Kyllä mulla on ihan vilpitön tavoite tehdä pitkä ja merkittävä ura musiikin saralla, mennä niin pitkälle kuin pystyn. Mä toivon, että mun laulut vois koskettaa ihmisiä. Eli on tää ihan sellaista tavoitteellista toimintaa.

– Sen lisäksi mua ajaa pohjimmiltaan myös jonkinlainen sisäinen pakko tehdä musiikkia: en mä osaisi olla tekemättäkään, vaikka yrittäisinkin.

Matti Secret Sauceity Music Clubilla la 27.11.