Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Katolle saakka jatkuva areenan hotelli on valmistautunut monellakin tapaa maailmantähtien vierailuihin – "Loppujen lopuksi heidän kanssaan on helppo asioida"

Majoitus: Osassa Lapland Hotels Arenan huoneista peliä tai konserttia voi katsoa omalta parvekkeelta.

Tilaisuus oli sellainen, ettei vastausta tarvinnut hirveän pitkään miettiä.

Näin muistelee pitkän linjan hotelliammattilainen Janne Mönkkönen viimevuotista pyyntöä lähteä Tampereen areenan yhteyteen tulevan Lapland Hotels Arenan hotellinjohtajaksi.

– Se on kaupungin keskustassa sijaitseva tapahtuma-areena, jossa on huippuhotelli. Ainakaan Euroopassa ei ole vastaavaa, hehkuttaa Mönkkönen.

Vuodesta 2015 Tampereen toista Yliopistonkadulla sijaitsevaa Lapland Hotelsia vetänyt Mönkkönen ehti ennen hotellinjohtajaksi nimittämistä olla alusta asti mukana areenan hotellia suunnitelleessa työryhmässä.

– Hotelli elää areenan tapahtumien sykkeessä, vaikka hotellissa tulee yöpymään myös paljon muita kuin sen tapahtumissa kävijöitä. Ainakin alkuvaiheessa tulee varmasti paljon sellaisia asiakkaita, jotka haluavat tutustua areenaan ja käydä esimerkiksi kasinolla.

Areenan 4–12-kerroksiin sijoittuvassa Lapland Hotels Arenassa on 273 huonetta ja erikoisuutena on 9 aitiohuonetta, joiden parvekkeelta pystyy seuraamaan otteluita tai konsertteja.

Lappilaiset maut ovat tärkeä osa hotellin kokonaiselämystä.

Lisäksi hotellissa on kaksi luksusluokan sviittiä, joissa on oma terassiparveke.

– Esimerkiksi areenassa esiintyvien maailmantähtien ei tarvitse lähteä etsimään muualta riittävän tasokasta hotellia. Muun muassa tarvittavat turvallisuusnäkökohdat on huomioitu. Myös sisustussuunnittelussa vaatimustaso on kova.

Hotelliurallaan Mönkkönen on työskennellyt muun muassa Helsingissä Kämpissä ja Tampereella S-ryhmän hotelleista Ilveksessä ja Tammerissa. Erilaiset vip-vieraat ovat tulleet tutuksi.

– Maailmantähdet ovat tarkkoja vaatimuksissaan, mutta loppujen lopuksi heidän kanssaan on helppo asioida, tietää Mönkkönen.

Hotelliin tulee yli 300-paikkainen Lumoamo-kokous- ja juhlatila ja oma 250-paikkainen Saivo Kitchen of Moments -ravintola.

– Meillä kaikissa hotelleissa ruokatuote on niin iso osa kokonaisuutta, että emme olisi lähteneet tähänkään hankkeeseen ilman mahdollisuutta omaan ravintolaan. Lappilaiset maut tärkeä osa hotellin kokonaiselämystä, taustoittaa Mönkkönen.

Etukäteen kiinnostusta on herättänyt myös areenan katolle valmistuva ravintola- ja saunaterassi Laawu. Kattoterassille tulee kolme saunaa, joista yksi on hotellin asiakkaille ja muut vuokrattavissa myös tilauskäyttöön.

– Tampere tunnetaan jo maailmalla saunapääkaupunkina lukuisten yleisten saunojensa ansiosta.

Kattoterassi ravintoloineen on myös muiden kuin hotellin asiakkaiden käytössä. Asiakaspaikkoja on yhteensä 300 ja näköaloja 12. kerroksesta riittää kaupungin kattojen yli sekä Näsijärven että Pyhäjärven suuntaan. Kattoterassille tulee myös oma ruokalista ja keittiö, jonka sydän on aito hiiligrilli.

– Tarkoituksemme on luoda kävijälle ainutlaatuinen kokemus Lapin luonnon läsnäolosta ja rauhasta keskellä kaupunkia.

Lapland Hotels Arena on ketjun 19:s hotelli Suomessa.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.