Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Juicen lastenkirjoista kuvataan elokuva Tampereella – "Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti viisi minuuttia"

Muusikko Juice Leskisen lastenkirjoihin Räkä ja Roiskis perustuva koko perheen elokuva saa ensi-iltansa vuonna 2023.

Jussi-palkitun Teemu Nikin ohjaaman elokuvan kuvaukset ovat alkaneet Tampereella ja ne jatkuvat ensi vuoden puolelle.

Leskinen kirjoitti Räkä ja Roiskis -lastenkirjatrilogian 1990-luvulla. Ajan saatossa kirjasarja on jäänyt unohduksiin ja vanhat painokset niistä ovat antikvariaattien aarteita.

Teemu Nikki on kuluneen vuoden aikana voittanut useita kansainvälisiä palkintoja sekä viimeisimmällä Sokea mies joka ei halunnut nähdä Titanicia -elokuvallaan että Mister8 -tv-sarjallaan. Tulevan Räkä ja Roiskis -elokuvan on käsikirjoittanut Ilja Rautsi ja Teemu Nikki. Elokuvan konsepti on Teemu Nikin, Jani Pösön ja Jyrki Arnikarin.

– Hieno juttu, että pääsemme päivittämään Juicen luoman maailman 2020-luvulle. Tiukka neuvottelu perikunnan edustajan kanssa kesti viisi minuuttia, joten siellä oltiin asiasta samaa mieltä, Jani Pösö toteaa tiedotteessa.

Elokuvan pääosissa nähdään Heinähattu, Vilttitossu ja ärhäkkä koululainen -elokuvassa ja Pala sydämessä -tv-sarjassa näytellyt Hugo Komaro, 10, ja ensimmäisen elokuvaroolinsa tekevä Urho Kuokkanen, 9.

He saavat rinnalleen suomalaisten näyttelijöiden ykkösketjun, sillä elokuvan muissa rooleissa nähdään Pekka Strang, Kati Outinen, Sampo Sarkola, Petteri Pennilä, Elina Knihtilä, Marja Packalén ja Matti Onnismaa.

Elokuvassa veljekset Räkä ja Roiskis (Hugo Komaro ja Urho Kuokkanen) matkustavat talvilomalle mumminsa luo Suuveden pikkukaupunkiin.

Perillä he huomaavat, että Suuvedellä tapahtuu kummia: hauskanpito ja leikkiminen on kielletty ja joka paikassa on tahrattoman puhdasta.

Roskat ja jätteet katoavat jäljettömiin ja vaikuttavat tipahtelevan naapurikunnan asukkaiden niskaan.

Kaikkein omituisinta on kuitenkin se, että kaupungista häviää reikiä. Mummolan ovesta katoaa avaimenreikä, linnunpöntöstä lentoaukko ja läheisen järven jäästä pilkkireikä. Lisäksi kaupunkilaisilla on outo, hohtavan valkoinen tekohymy – eikä hampaissa paikan paikkaa.

Räkä ja Roiskis ryhtyvät selvittämään asiaa ja pääsevät paikallisen hammaslääkärin Migrén Juniorin (Pekka Strang) jäljille. Tutkimukset uhkaavat kuitenkin kariutua, kun sottapytty Räkä ja huolellinen Roiskis ajautuvat kahnauksiin keskenään.