Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Täältä löytyy areenan tuotantopäällikön valtakunta – "Toimitusjohtajamme selvitti, voidaanko areenassa järjestää uimakilpailut..."

Työ: Tampereen Kannen areenalla lähes kaikki on mahdollista, mutta uimakilpailut eivät onnistu.

– Työ on samanlaista mitä olen aiemminkin tehnyt, mutta mittakaava on valtavasti suurempi.

Sen voi uskoa, sillä Alex Regan ei olisi kotikaupungissaan Tampereella voinut siirtyä 12 vuoden Tullikamarin tuotantopäällikköpestin jälkeen suurempaan saman alan paikkaan kuin Tampereen Kannen areenaan.

– Aiheuttaa suorastaan kylmiä väreitä ajatella, mitä kaikkea sellaista, mikä ennen ei ollut mahdollista, voi Tampereen uudella monitoimiareenalla toteuttaa, Regan sanoo.

Regan on aiemmin todennut, että hänellä ja tiimillään on töitä suunnitellessa vain mielikuvitus rajana.

Toistaiseksi yksi raja on tullut vastaan, mutta on ajatuskin ollut mielikuvituksellinen.

– Toimitusjohtajamme Marko Hurme selvitti, voiko areenassa järjestää uimakilpailut. Se ei ole mahdollista, sillä areenalle ei voi tehdä kansainvälisten kisojen standardit täyttävää uima-allasta sen syvyysvaatimusten ja veden määrän takia. Aikalailla kaikki muu on mahdollista, Regan kertoo.

Yksi modernin monitoimiareenan parhaista puolista on sen muuntamismahdollisuus erittäin nopeasti erilaisesta tapahtumasta toiseen. Ammattilaiset kutsuvat sitä areenakonversioksi.

– Areena on suunniteltu todella hyvin siihen, että jos tänään on jääkiekko-ottelu, voi huomenna olla maailmanluokan konsertti.

Vanhemman ikäluokan halleissa konserttien tai vastaavien tapahtumien valotunnelman pystyi luomaan vain lavalta. Tampereen monitoimiareenan maljassa eli katsomojen ja permannon sisäpinnoissa on valtava määrä ledipintaa.

– Voimme antaa esimerkiksi bändin visuaaliselle suunnittelijalle mahdollisuuden ottaa koko malja haltuun, jolloin valtava määrä ledipintaa on käytettävissä show’hun. Tarvittaessa voi käyttöön ottaa areenan pienen omakotitalon kokoisen mediakuution, jonka voi laskea alas permannolla olevan yleisön ylle ja hyödyntää kuution videopintana ja vaikka sen lisäksi myös kuution jääprojisointilaitteistoa, Regan kertoo.

Alex Regan tykkää katsoa Euroviisuja, sillä viisushow’ssa on aina uusin ja paras tekniikka käytössä.

– Katsoin tänä vuonnakin molemmat esikarsinnat ja finaalilähetyksen televisiosta niin, että yritin bongailla, mitä esitysteknisiä ratkaisuja siellä on tehty.

– Aina, kun Euroviisuja rakennetaan kulloiseenkin kaupunkiin, perustaa yritys, joka on saanut sopimuksen viisujen teknisestä tuotannosta, blogin, jossa se näyttää rakentamisen edistymistä ja listaa hyvin tarkasti, montako metriä ja kiloa mitäkin tuotannon rakentamiseen tarvittavaa tavaraa käytetään. Euroviisut on alan ammattilaisten parissa erittäin seurattu tapahtumatuotanto eri puolilla maailmaa, Alex Regan sanoo.

Kun Regan ei ole koronapandemian takia päässyt matkustamaan paikan päälle Euroviisuihin tai esimerkiksi esitystekniikka-alan Plasa-messuille Lontooseen, on hän areenamestari Eric Salmelan kanssa tutkinut internetiä.

– Siellä on paljon sivuja, joissa voi seurata maailmaa kiertäviä suuria tuotantoja ja heidän väkensä työtä. Kun näemme yksityiskohtaisesti, miten artisti x:n konsertti rakennetaan, on se paljon helpompaa meillekin, kun artisti tulee Tampereen areenalle.

– Timelapse-videot toisilta areenoilta ovat myös hyviä. Video saattaa alkaa siitä, että siinä pelataan vielä jääkiekkoa ja sen jälkeen käydään läpi se, kun lopulta samassa paikassa alkaa konsertti. Olemme katsoneet Salmelan kanssa videoita hidastettuina ja keskustelleet, että ”he käyttävät pleksin kanssa tuollaista imukuppia, tuollaisella trukilla he tuovat jäänpeittolevyt, he asettelevatkin ne kuuteen eivätkä kahdeksaan pinoon”, Alex Regan kertoo.

Nimenomaan tarkka etukäteissuunnittelu ja useiden tapahtumakokonaisuuksien hallinta on Reganin työn ytimessä eikä yksikään päivä ole monitoimiareenalla samanlainen kuin toinen.

Tämä juttu on julkaistu aiemmin Tampereen uusi sydän -erikoisliitteessä.