Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kelivaroitus aamun liikenteessä! Meteorologi: Kannattaa harkita jopa etätöihin jäämistä – Tähän kaikkeen kannattaa varautua

Huomisen aamuliikenteessä joutuu varautumaan huonoon ajokeliin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Helena Laakson mukaan aamulla kannattaa harkita etätyöpäivän pitämistä, jos se on mahdollista.

– Jos lähtee liikenteeseen, mieluummin talvirenkailla pääkaupunkiseudullakin, Laakso jatkaa.

Lain mukaan talvirenkaita tulee käyttää marraskuussa, jos sää tai keli sitä vaatii.

Ensi yön aikana sataa räntää ja lunta. Pääkaupunkiseudulla aivan rannikon tuntumassa sade tulee räntänä, muualla Uudellamaalla sade tulee lumena.

Suurimmat sateet tulevat yön aikana. Sade rauhoittuu aamun aikana, joten sen ei juurikaan pitäisi haitata näkyvyyttä työmatkaliikenteessä.

– Rapa kyllä roiskuu. Enimmillään lunta voi tulla muutamia senttejä. Aivan rantaviivalla sade tulee niin vetisenä, ettei sitä juuri maahan jää, meteorologi selvittää.

Maanantai-illan ja ensi yön aikana sää lauhtuu, jolloin lämpötila alkaa olla pääkaupunkiseudulla nollan tuntumassa. Teiden ei pitäisi sen vuoksi olla jäässä.

– Varovainen pitää kuitenkin olla, Laakso korostaa.

Ilmatieteen laitos varoittaakin huonosta ajokelistä ensi yöstä alkaen. Varoitus on voimassa muun muassa Uudellamaalla, Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla.

Etelä-Pohjanmaalla ajokeli muuttuu huonoksi jo tästä illasta alkaen lumisateen vuoksi.

Laakso selvittää, että jo keskiviikon vastaisena yönä Suomeen saapuu viikon toinen sadealue. Silloin sää on jo lauhtunut Uudellamaalla. Kun päivällä lämpötila on keskiviikkona nollan tuntumassa, tulee vähäinen sade Uudellamaalla todennäköisesti vetenä.

Sen sijaan Kymenlaaksossa, Pirkanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla huono ajokeli jatkuu vielä keskiviikkona yön ja aamun lumi- tai räntäsateen vuoksi.

– Torstaille on tulossa lauhaa säätä Uudellemaalle ja kolmas sadealue. Silloin lämpöä voi päivällä olla jopa kuusi tai seitsemän astetta. Sen jälkeen kuitenkin taas kylmenee. Perjantaina ollaan illalla pakkasen puolella ja jokunen lumikuuro voidaan silloin ihan eteläänkin saada, mutta paljoa lunta ei sada, Laakso kertaa.