Pirkanmaan sairaanhoitopiiri myy maitaan alijäämän kattamiseksi – tytäryhtiöiltä odotetaan myös ylimääräisiä osinkoja

Vuosi 2022 on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin viimeinen toimintavuosi ennen hyvinvointialueen varsinaista käynnistymistä.

Sairaanhoitopiirin taseessa on katettavaa alijäämää noin 30 miljoonaa euroa.

Sairaanhoitopiirin valtuusto on päättänyt, että alijäämä katetaan maanmyyntituloilla. Sote-lait estivät kuitenkin maanmyynnin sairaala-alueilta. Sen sijaan sairaanhoitopiirin omille tytäryhtiöille voidaan myydä niiden tontit 2,3 miljoonan euron myyntivoitolla sekä Tampereen kaupungille niin sanottu Itäparkki 8,4 miljoonan euron maanmyyntivoitolla. Lisäksi sairaanhoitopiirin yhtiöiltä odotetaan ylimääräisiä osinkoja noin yhdeksän miljoonaa euroa. Loput kertyneen alijäämän kattamiseen tarvittavat 10,3 miljoonaa euroa on suunniteltu vuoden 2022 talousarvioon ylijäämäksi.

Sairaanhoitopiirin hallitus päätti maanantaina myydä Tampereen kaupungille Itäparkin tontin, johon sisältyy kaksi määräalaa. Aluetta voidaan käyttää pysäköintialueena niin kauan, kunnes uusi pysäköintilaitos on valmis.

Ensi vuoden talous- ja toimintasuunnitelmasta ilmenee, että Taysin psykiatrian uudisrakennuksen rakentaminen on Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2022 suurin yksittäinen investointihanke. Rakennuskokonaisuus on valmistumassa vuonna 2023 Taysin alueelle osana Taysin uudistamisohjelmaa.

Uudistamisohjelman loppuvaiheen hankesuunnitelma valmistui syksyllä 2021. Vuoden 2022 aikana suunnittelua tarkennetaan. Tavoitteena on saada investointihankkeen rakentamiselle sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa sekä saada hanke osaksi hyvinvointialueen investointisuunnitelmaa.

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin valtuusto käsittelee uudistamisohjelman loppuosan 1. vaiheen rakentamispäätöstä tiistaina 23. marraskuuta ja päättää talousarviosta 13. joulukuuta pidettävässä kokouksessaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut