Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Nyt se on varmaa: Tampereella pääsee keskiviikkona hiihtämään!

Kaupin urheilupuiston hiihtolatujen teko on alkanut. Säilölunta levitetään latupohjalle ja ensimmäinen latu avataan keskiviikkona 24. marraskuuta kello 15. Tuolloin käytössä on kenttien takasuora. Tavoitteena on saada tehtyä noin kaksi kilometriä kaksisuuntaista latua, riippuen lumen määrästä. Ladulle kuljetaan Arvo Ylpön kadun kautta.

– Turvallisuussyistä ladulle meneminen on ehdottomasti kielletty ennen avaamista. Ylimääräinen liikkuminen alueella hidastaa myös lumen levitystyötä, Tampereen kaupunki muistuttaa tiedotteessa.

Kaupissa olevat rakennustyömaat vaikuttavat latujen tekemiseen ja aikatauluihin. Työmaista johtuen latuja tehdään useassa jaksossa. Ensimmäisenä lumetetaan latu pesä- ja jalkapallokenttien takaosaan. Koska Kaupin alueella on useita työmaita ja pysäköintipaikkoja pois käytöstä, kaupunki suosittelee hiihtäjiä kulkemaan latureitille Arvo Ylpön kadulta pistolatua pitkin sekä käyttämään pysäköintiin alueen pysäköintitaloja.

– Suosittelemme myös käyttämään joukkoliikennettä mahdollisuuksien mukaan, kaupungin tiedotteessa todetaan.

Toisessa vaiheessa, sään niin salliessa, tykitetään uuden lumetusputkiston saanut kilometrin mittainen reitti. Reitin putkilinjasto stadionin työmaan alueella valmistuu 15. joulukuuta mennessä, jonka jälkeen lumetus on mahdollista.

Tamperelainen kertoi uudesta lumetusjärjestelmästä aiemmin tässä kuussa.

Kolmannessa vaiheessa, vuodenvaihteen jälkeen tai heti kun työmaiden valmistuminen sen mahdollistaa, toteutetaan säilölumella yhteys pesäpallokentälle metsän puolelta sekä tehdään oikoreitti jalkapallokenttien 2 ja 3 välistä.

Luonnonlumilatujen tekeminen aloitetaan, kun lumitilanne sen sallii.