Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pirkanmaan taidepalkinto ja 10 000 euroa kuvanveistäjälle, joka yhdistelee muun muassa keramiikkaa, kangasta ja paperia – "Teoksissa voi nähdä elämän haurauden, merkit menneistä hetkistä, jotka ovat muuttuneet osaksi elämän kiertokulkua"

Kuvanveistäjä Heli Ryhänen on voittanut Pirkanmaan taidepalkinnon.

Pirkanmaan taidetoimikunta palkitsi kuvanveistäjä Heli Ryhäsen hänen vahvasti ihmisen läsnäoloa henkivistä veistoksistaan ja installaatioistaan.

Palkinnon suuruus on tänä vuonna 10 000 euroa.

– Ryhäsen teoksissa erottuvat käsityön jälki ja perinteiset tekniikat. Hänen installaatioissaan voi nähdä tarinan, joka kertoo nykyhetkestä ja maailmasta, jossa elämme. Samaan aikaan teokset ovat ajattomia, kuin reliikkejä menneestä maailmasta, perustelee toimikunta valintaa.

Tamperelainen kuvanveistäjä Heli Ryhänen (s. 1971) on yksi Suomen eturivin kuvanveistäjistä. Hänen teosten materiaaleina ovat usein keramiikka, kangas ja paperi, joiden yhdistelmistä veistos koostuu.

– Heli Ryhäsen teoksissa voi nähdä elämän haurauden, merkit menneistä hetkistä, jotka ovat muuttuneet osaksi elämän kiertokulkua, kuvailee toimikunta perusteluissaan.

Ryhänen tunnetaan myös julkisista teoksistaan, joita esimerkiksi Satakunnassa on useita. Oriveden Ruutanajärvellä on Ryhäsen omana työnään toteuttama vedenalainen installaatio Connection. Ryhäsellä on parhaillaan näyttely Tampereen taidemuseolla 30. tammikuuta saakka.

Pirkanmaan taidetoimikunta on Taiteen edistämiskeskuksen asiantuntijaelin, joka päättää alueensa apurahoista ja taidepalkinnoista. Taidepalkinto jaetaan vuosittain alueen ansioituneelle taiteilijalle, taiteenalalla toimivalle yhdistykselle tai muulle yhteisölle. Palkinto on tunnustus kuluvan vuoden ansiokkaasta ja merkittävästä työstä. Se voidaan myöntää myös pitkäaikaisesta ja ansiokkaasta elämäntyöstä tai toiminnasta.