Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Päätös ensi viikolla: Tuleeko Ideaparkin alle uimahalli? – "Toivon hartaasti, että hyväksytään"

Naapurit: Ideaparkin alle sijoittuva halli odottaa vielä valtuuston päätöstä.

Lempäälän kauan odotettu uimahallihanke on nytkähtänyt jälleen askeleen eteenpäin. Lempäälän kunnanhallitus päätti maanantaina esittää ensi viikolla kokoontuvalle kunnanvaltuustolle, että se hyväksyy Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin valmisteleman uimahallihankkeen käynnistyspäätöksen.

Itse hallin rakentamisen kilpailutusta ei voi käynnistää ennen kunnanvaltuuston hyväksyntää.

– Toivon hartaasti, että hyväksytään. Niin paljon on tehty, että toivon, että päästään rakentamisvaiheeseen, sanoo Lempäälän kunnanjohtaja Heidi Rämö.

Lempäälän kunta ja Ideapark ovat valmistelleet uimahallihanketta vuodesta 2018. Ideaparkin alla olevaan maanalaiseen luolastoon sijoittuvan hallin altaisiin olisi tavoitteena päästä polskimaan vuonna 2023, jos hanke etenee suunnitellusti.

Tämän hetken suunnitelmien mukaan varsinaista vesipinta-alaa hallissa olisi noin 700 neliömetriä. Suunnitteilla on tavallisten uima-altaiden lisäksi lastenaltaita, hyppypaikkoja, kylmäaltaita, terapia-allas sekä lenkki, jossa voi harrastaa vesijuoksua. Rämön mukaan suunnitelmat ovat melko valmiit, mutta yksityiskohtia vielä tarkennetaan.

– Luolasto itsessään asettaa reunaehdot. Ei voi lähteä suunnittelemaan tyhjästä.

Toivon, että päästään rakentamisvaiheeseen.

Uimahallia tulee pyörittämään erillinen operaattori, Kuohun uimavalvonta, joka toimii myös Kangasalan uimahalli Kuohussa.

– Heidän kanssaan on tehty sopimus lokakuussa, Rämö kertoo.

Periaatteessa Lempäälän kunnanvaltuusto voisi vielä hylätä hallihankkeen etenemisen. Rämön mukaan tämä tarkoittaisi sitä, että hallia ei tule.

– Tämän vuoden loppuun pitäisi päätös saada, Rämö sanoo.

Ensi viikon maanantai ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun valtuusto uimahallihanketta käsittelee. Valtuusto on jo myöntänyt hankkeelle neljän miljoonan pääoman sekä hyväksynyt hankkeen toteuttamista varten Kiinteistö Oy Lempäälän Uimahallin perustamisen. Yhtiö on Lempäälän kunnan tytäryhtiö ja kunnan omistusosuus siitä on 55 prosenttia.

Lempäälä hakee myös valtionavustusta tulevan uimahallin rakentamista varten.

Uuden uimahallin budjetti on yhteensä 17 miljoonaa euroa. Kunnanjohtaja Rämö toteaa, että rakentamisen ja rakennustarvikkeiden kallistunut hinta sekä pula aiheuttavat vielä omat jännitysmomenttinsa projektiin.

– Toivon, että pysytään budjetissa ja aikataulussa. Ensi vuonna selviää, miten menee.

Rämö kuitenkin korostaa, että tärkeintä on itse hallin toteutuminen.

– Tärkein asia tässä on, että saadaan kuntalaisten kauan odottama uimahalli vihdoin toteutettua. Toivotaan, että pystymme vastaamaan huutoon, että saadaan tärkeä harrastusmahdollisuus.