”Hymy pysyy nyt naamalla” – Uusi nimisponsori löytyi firmasta, joka perustettiin 156 vuotta siiten parin sadan metrin päässä areenasta

Nimitys: Nimisponsorifirma Nokia sai alkunsa 156 vuotta sitten muutaman sadan metrin päässä.

Tampereen Kannen areena tunnetaan jatkossa nimellä Nokia Arena. Areenan pääsponsori ja uusi nimi julkistettiin perjantaina.

– Täytyy sanoa, että hymy pysyy ihan luonnostaan naamalla tänään, totesi areenayhtiön toimitusjohtaja Marko Hurme perjantaina tiedotustilaisuuden päätteeksi.

Areenayhtiön hallituksen puheenjohtaja Markku Mäkiaho tiivisti tunnelmat onnelliseksi ja helpottuneeksi.

– Syksyn vaiheet kaikkineen on ollut oma polkunsa ja täytyy nostaa areenayhtiölle ja henkilökunnalle Markosta lähtien hattua, että ovat jaksaneet. Koko ajan on täytynyt keskittyä siihen, että saadaan avaaminen ajallaan. Todella hienoa, että lopullisesti minun nähdäkseni voidaan keskittyä tulevaan ja jättää menneet elämään omaa elämäänsä, Mäkiaho sanoo.

Uuden areenan nimen piti ensin olla Uros Live. Areenayhtiö kuitenkin irtisanoi sopimuksen lokakuun lopulla. Marko Hurme on tyytyväinen siihen, että areenan uusi nimisponsori saatiin varmistettua vielä ennen areenan avaamista. Näin jäi taakse myös niin asiakkaiden kuin vuokralaistenkin epätietoisuus.

– Saadaan kuluttajille selkeäksi, että miten tässä mennään eteenpäin ja tietysti meidän vuokralaisille tämä selkeyttää ja kertoo niistä mahdollisuuksista, mitä meillä jatkossa on tarjota.

Todella hienoa, että voidaan keskittyä tulevaan ja jättää menneet elämään omaa elämäänsä.

Markku Mäkiaho

Areenan avajaisia juhlitaan 15. joulukuuta ja ensimmäinen jääkiekko-ottelu uudella areenalla pelataan jo perjantaina 3. joulukuuta. Hurmeen mukaan kaikki kuluttajille näkyvä tulee valmiiksi ajallaan. Hallituksen puheenjohtaja Markku Mäkiaho toivoi myös ensimmäisten tapahtumien kävijöiltä ymmärrystä ja kärsivällisyyttä.

Odotukset tulevaan ovat Hurmeen mukaan ”mitä maukkaimmat”. Tavoitteena on myydä tapahtumiin 800 000 lippua vuodessa ja ensi vuodelle on Hurmeen mukaan myyty jo yli puolet tästä.

– Lipunmyynti käy todella hyvin. Osa areenakokemusta on yhteisöllisyys, kun on ihmisiä ympärillä, Hurme toteaa.

Areenayhtiö ja Nokia solmivat viiden vuoden yhteistyösopimuksen, joka pitää sisällään myös viiden vuoden option. Nokian maajohtaja Tommi Uitto korosti tiedotustilaisuudessa, että Nokialla ja Tampereella on jo yli 150-vuotinen yhteinen historia.

– Kaivosinsinööri Fredrik Idestam perusti 1865 ensimmäisen puusellutehtaansa Tammerkosken varrelle. Pari vuotta myöhemmin tuli toinen tehdas Nokianvirran varrelle, siitä yhtiö sai nimensä, Uitto kertaa yhteistä historiaa.

– Nokia Arena on tulevaisuuden tapahtumateollisuuden, kaupunkikulttuurin, suomalaisen insinööriosaamisen ja sisukkuuden taidonnäyte, Uitto sanoo.

Nokia rakentaa areenalle yhdessä Elisan kanssa 5G-verkon.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut