17-vuotias tamperelainen Peppi lähti keilailun MM-kisoihin hakemaan kokemusta: kotiin tulikin kaksi mitalia – "Ei ollut ollenkaan odotuksissa"

Tällä viikolla 18 vuotta täyttävä tamperelainen keilailija Peppi Konsteri ei osannut itsekään arvella, mitä olisi luvassa kun nuori nainen nousi Dubain-koneeseen marraskuun alkupuoliskolla. Lopulta kävi niin, että ensimmäisistä aikuisten arvokisoista oli tuliaisina jopa kaksi mitalia.

– Pitkä ja raskas kaksiviikkoinen rupeama, mutta tulosten puolesta sai tulla tosiaan yllättävän hyvillä mielin takaisin kotiin. Piti mennä katsomaan mihin oma taso riittää, ja ihan hyvin taso sitten riittikin, Konsteri pohtii yhtä hämmentyneenä.

Kisojen viimeisenä päivänä tuli joukkuekilpailusta pronssia ja vähän aiemmin tuli parikilpailusta pronssia yhdessä Ani Juntusen kanssa.

– Tulokset yllättivät itsenikin ja varmasti myös koko suomalaisen keilailukansan. Ei ollut ollenkaan odotuksissa se että tulisi jonkinlaisia mitaleita. Tuo joukkuemitalikin on todella iso juttu, viimeinen MM-mitali on tullut 26 vuotta sitten jos olen oikein ymmärtänyt.

Konsteri ei ole lajin ammattilainen. Päivät menevät Sammon keskuslukiossa, sen jälkeen suunta on keilahallille jossa harjoitellaan kerrallaan joko tunti tai kolme tuntia.

– Suomessa on yksi keilailun ammattilainen. Päivä jatkuu koulun jälkeen pienellä levolla ja sen jälkeen lähden hallille. Treenit vaihtelevat tunnista kahteen tuntiin ja kolmeen tuntiin. Koulu antaa mahdollisuuden käydä aamuisin treenaamassa, joko lepään tai käytän fysiikkaharjoitteluun. Harjoittelutunteja tulee 5-7 tuntia viikossa. Maanantaisin on yleensä vapaapäivä, koska viikonloppuisin on yleensä kisoja ympäri Suomen.

Voimaharjoittelussa on selvä idea.

– Keskivartalon pitää olla vahva ja ranteessa jos on voimaa, niin ei ikinä haittaa. Myöskin jalkojen tulee olla kunnossa.

Konsteri asuu Tampereella, mutta on kotoisin Turusta ja edustaa Pori Giantsia.

– Edustan Pori Giantsia, koska heitän kansallista liigaa siinä joukkueessa. Keilailussa se ei ole niin tarkkaa, asutko Porissa tai mitä seuraa nyt satut edustamaan, Konsteri kertoo.

Keilailu-ura on vasta alussa ja haaveissa siintää totta kai lajin ammatitlaisuus.

– Iso haave ja toive on se että voisin olla keilailun ammattilainen.

Keilailu

Peppi Konsteri

18-vuotias lukiolainen ja keilailija. Saavutti lajin MM-kilpailuista kaksi pronssimitalia marraskuun alkupuolella.

Kotoisin Turusta, edustaa Pori Giantsia, asuu Tampereella jossa käy Sammon keskuslukiota.

Tähtää lajin ammattilaiseksi tulevaisuudessa.

Mainos: Accountor

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut