Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ostitko vauvalle tämän tuttiketjun? Poista käytöstä välittömästi, tukehtumisvaara

Jos ostit vauvalle Baby Wallaby -merkkisen tuttiketjun, lopeta käyttö välittömästi, varoittaa Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes. Valmistajan on kerättävä tuotteet pois kuluttajilta.

Tuttiketjut poistetaan markkinoilta, koska niissä on tukehtumisvaara. Tukesin testissä vaatekiinnike hajosi ja siitä irtosi pieniä osia, jotka voivat aiheuttaa lapselle tukehtumisvaaran.

Tukes on määrännyt valmistajan poistamaan markkinoilta mustan, valkoisen ja vaaleanruskean tuttiketjun. Valmistaja on lisäksi vapaaehtoisesti laajentanut takaisinvetoa tummanruskeaan tuttiketjuun.

Takaisinvedettävät tuotteet ovat Baby Wallaby -tuttiketjut black/musta (tuotenumero 303020), natural/valkoinen (tuotenumero 304020) ja coconut/vaaleanruskea (tuotenumero 306020). Tummanruskean tuttiketjun tuotenumero on 305020.

Baby Wallabyn mukaan tuttiketjuja on myyty jo pitkään: mustaa ketju on ollut myynnissä joulukuusta 2017 lähtien, tummanruskeaa ja valkoista heinäkuusta 2018 ja vaaleanruskeaa kesäkuusta 2019.

Kuluttajat voivat palauttaa tuotteet ostopaikkaan ja tuotteen hinta hyvitetään.

– Tietoomme ei ole tullut, että tuote olisi aiheuttanut kenellekään välitöntä vaaraa tai läheltä piti tilannetta, mutta tästä huolimatta, kuten edellä on mainittu, tuotteen käyttö tulee lopettaa välittömästi, Baby Wallabyn takaisinvetotiedotteessa kerrotaan.

Baby Wallaby on suomalainen vuonna 2015 perustettu yritys