Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Keski-ikäinen mies epäiltynä yli 80 lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä – Uhreja ympäri Suomen

Poliisi epäilee noin 40-vuotiaan Satakunnassa asuvan miehen syyllistyneen vuosina 2016–2020 laajaan lapsiin kohdistuneeseen seksuaalirikosvyyhteen. Hyväksikäyttäjän uhreja on yli 80. Heitä on ympäri Suomen.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että mies on ollut vuosien aikana yhteydessä satoihin alaikäisiin useissa sosiaalisen median palveluissa.

Miehen epäillään syyllistynyt yhteensä 81 lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön tai lapsen houkuttelemiseen seksuaaliseen tekoon. He ovat olleet 10–15-vuotiaita.

Lisäksi miehen epäillään jakaneen haltuunsa saamaa sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaa materiaalia

Tapauksen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Kirsi Alaspää muistuttaa, että seksuaalirikokset ja varsinkin sosiaalisessa mediassa tapahtuvat seksuaalirikokset jäävät usein piiloon.

– Tämänkin kokonaisuuden osalta vain yksi uhri oli asiassa yhteydessä poliisiin ja vain muutama oli kertonut asiasta jollekulle toiselle henkilölle, Alaspää kertoo tiedotteessa.

Kokonaisuus on ollut tutkinnassa Lounais-Suomen poliisilaitoksella Turussa.

Tiedotteen mukaan poliisi löysi paljastavalla tutkinnalla uhreja, jotka eivät olleet pystyneet puhumaan asiasta kenellekään. Uhreille on tiedotteen mukaan tarjottu apua esitutkinnan aikana. Kaikki apua tarvitsevat on ohjattu sen piiriin.

Lounais-Suomen poliisilaitos kertoo tehostaneensa viimeisen parin vuoden aikana paljastavaa seksuaalirikostutkintaa, jotta verkossa tapahtuvat lasten hyväkäytöt paljastuvat.

Tiedotteessa kerrotaan, että Lounais-Suomen poliisin tiedossa olevat seksuaalirikokset ovat kasvussa. Tänä vuonna rikoksia on kirjattu 39 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana.

– Seksuaalirikosten lisääntymistä selittää osittain se, että pelkällä paljastavalla tutkinnalla on löydetty viimeisen parin vuoden aikana yli 200 seksuaalirikoksen uhriksi joutunutta lasta, jotka eivät ole kertoneet asiasta kenellekään, Alaspää sanoo.