Itsemurhan tehneiden muistopäivää vietetään sunnuntaina: muistotilaisuus myös Tampereella – "Jokainen menehtynyt on ollut jollekin läheinen ja tärkeä"

Kynttilät syttyvät ympäri Suomen sunnuntaina itsemurhan tehneiden muistopäivänä. Tampereella on mahdollisuus kunnioittaa itsemurhan kautta kuolleiden muistoa Vanhassa kirkossa Keskustorilla.

– Kynttilöiden sytyttämisellä ja klo 19 kirkossa järjestettävällä hartaushetkellä haluamme tuoda lohtua läheisensä menettäneille. Jokainen menehtynyt on ollut jollekin läheinen ja tärkeä.

– Haluamme antaa tilaa kaikenlaisille tunteille ja surulle tässä tilaisuudessa ja olemme hartaushetken jälkeen myös valmiina kohtaamaan ja kuuntelemaan tilaisuuteen tulleita ihmisiä, pastori Kati Eloranta Tampereen seurakunnista kertoo.

Suomessa itsemurhan kautta kuoli 746 ihmistä vuonna 2019. Keskimäärin itsemurhia tehdään kaksi tai kolme päivässä. Aihe koskettaa kaiken ikäisiä ihmisiä sukupuoleen tai sosioekonomiseen asemaan katsomatta. Tapahtuma on alun perin lähtöisin Mielenterveyden keskusliitosta ja sitä on vietetty vuodesta 1992.

Kynttilöiden sytytys itsemurhan tehneiden muistolle järjestetään sunnuntaina 21. marraskuuta kello 19 Tampereen Vanhassa kirkossa, Keskustorilla.

Kynttilöitä voi tulla sytyttämään kirkon torin puoleisen kiviaidan edustalle kello 18.30 alkaen ja hartaushetki on kirkossa kello 19 alkaen.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut