Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tampere Rock City | Tiistaina on tarjolla luovaa kipinöintiä kosken partaalla – "Jokainen konsertti on uniikki kokonaisuus"

Jazzia: Saksofonisti Mikko Innasen Autonomus tarjoaa matkan uusiin maailmoihin.

Pohjoismaisista huippusoittajista koostuvaa saksofonisti Mikko Innasen Autonomus-yhtyettä kuullaan ympäri maata marraskuun toisella puoliskolla.

G Livelabissä kokoonpano taiteilee ensi viikon tiistaina.

– Odotan innolla, että pääsemme tutkimaan Autonomus-ohjelmiston tarjoamia mahdollisuuksia kiertueella. Jokainen konsertti on uniikki kokonaisuus, Innanen lupaa.

– Sävellyssarjan tausta-ajatuksena on luoda musiikkia, jossa jokaisella soittajalla on aito mahdollisuus tulkita kutakin kappaletta haluamallaan tavalla valitsemallaan hetkellä.

– Toivottavasti kvartettimme sisäinen vuorovaikutus kipinöi taaimmaisille penkkiriveille asti.

Nelikko haastaa itsensä ja tutkii ja tulkitsee Innasen sävellyksiä nimensä mukaisesti itseohjautuvasti ja joka esityskerralla eri tavalla. Innanen sävelsi ohjelmiston 40 teosta talvella 2018–2019.

Jokainen konsertti on uniikki kokonaisuus.

Sävellykset ovat päiväkirjamaisia. Johtoajatuksena oli ottaa vastaan musiikillisia ideoita sellaisina kuin ne tulevat ja pyrkiä kirjaamaan ne ylös liikaa miettimättä ja arvottamatta.

Lapinjärvellä vuonna 1978 syntynyt Mikko Innanen on luonut mittavan kansainvälisen uran saksofonistina, säveltäjänä, yhtyeenjohtajana ja solistina.

Hänen muista kokoonpanoistaan mainittakoon Mikko Innanen 10+, Mikko Innanen & Innkvisitio, Gourmet, PLOP ja Innanen/Pasborg/Piromalli. Innanen sai Jazzliiton Yrjö-palkinnon 2008.

Mikko Innanen Autonomuksen muut jäsenet, norjalaispianisti Håvard Wiik, basisti Antti Lötjönen ja tanskalaisrumpali Peter Bruun ovat kaikki vahvoja ja persoonallisia muusikoita, joilla on eväät viedä yleisö ennenkuulumattomiin äänimaailmoihin.

Mikko Innanen Autonomus G Livelabissä ti istaina 23.11.