Tasanteelle suunnitellaan uutta 140 lapsen päiväkotia

Tasanteen päiväkodin uudisrakennuksen tarveselvitys hyväksyttiin sivistys- ja kulttuurilautakunnan kokouksessa tiistaina.

Tasanteen nykyinen päiväkoti on valmistunut vuonna 1991 ja siirtokelpoinen lisärakennus vuonna 1999. Perusparannuksen tarpeessa olevia rakennuksia ei ole perusparannettu aiemmin. Päiväkodissa on sisäilmaongelma, jonka vuoksi se siirtyy väistötiloihin tammikuussa 2022.

Tarveselvitysvaiheessa on tutkittu perusparannus- ja uudisrakennusvaihtoehdot. Kuntotutkimuksen ja tehtyjen selvitysten perusteella on päädytty korvaamaan vanhat rakennukset uudisrakennuksella.

Uusi päiväkoti mitoitetaan 140 lapselle. Yksikerroksinen rakennus suunnitellaan toteutettavaksi hirsirakenteisena, jolloin voidaan jättää paljon puupintaa näkyviin myös sisätiloihin. Näin rakennus näyttäytyy myös käyttäjälle puurakenteisena ja puun imagohyödyt tulevat esiin.

Esiselvitysten perusteella uudisrakennushankkeen kustannusarvio on 7,72 miljoonaa euroa.

Rakennustyöt on suunniteltu alkaviksi toukokuussa 2023 ja niiden on määrä valmistua toukokuussa 2024.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut