Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tutkimus: Tampereen Ratikka on huippusuosittu – "On tamperelaisille paljon enemmän kuin liikenneväline"

Tampereen Raitiotie Oy on selvittänyt Tampereen asukkaiden mielipiteitä ja suhtautumista raitiotiehen Tampereen Ratikan kuluttajatutkimuksella. Viidennen kerran toteutetun tutkimuksen mukaan tällä hetkellä myönteisesti Ratikkaan suhtautuvia on 81 prosenttia.

Määrä on kasvanut jopa yhdeksän prosenttiyksikköä viime vuoden syksystä.

Vastaajista yhteensä seitsemän prosenttia suhtautuu Ratikkaan kielteisesti, mikä on seitsemän prosenttiyksikköä viime vuotta vähemmän. Vuonna 2017 heitä oli 23 prosenttia vastaajista.

– Liikennöinnin aloittaminen elokuussa oli käännekohta Ratikan matkalla. Ihmisten aito ilo ja innostus Ratikkaa kohtaa on ollut selvästi nähtävissä, mutta näin upeaa kuluttajatutkimuksen tulosta emme osanneet silti arvata.

– Tuntuu hienolta, että Ratikka on voittanut hurjan määrän ihmisiä puolelleen raitiotien rakentamisen aikana ja erityisesti liikennöinnin aloittamisen myötä. Tämän parempaa kiitosta emme voi tamperelaisilta hankkeemme työstä saada, Tampereen Raitiotie Oy:n toimitusjohtaja Pekka Sirviö kommentoi tiedotteessa.

Yleisimpiä perusteluja myönteiselle suhtautumiselle Ratikkaan ovat ne, että Ratikkaa on helppo käyttää, se on ympäristöystävällinen ja se sujuvoittaa joukkoliikennettä keskustassa. Ratikka koetaan myös välttämättömäksi Tampereen kehityksen kannalta ja sen todetaan nostavan kiinteistöjen

– Tutkimuksen tulosten perusteella Ratikka on tamperelaisille paljon enemmän kuin joukkoliikenneväline; sen koetaan paitsi helpottavan omaa liikkumista, siitä koetaan myös olevan enenevissä määrin hyötyä Tampereelle. Ihmiset kokevat Ratikan tekevän Tampereesta mukavamman paikan asua ja lisäävän oman asuinalueen vetovoimaisuutta. Yhä useampi ajattelee Ratikan olevan järkevää verorahojen käyttöä ja toivoo sille jatkoa naapurikuntiin, Sirviö jatkaa.

EDIT: Juttua muokattu 18.11. kello 8.32: Korjattu prosentuaaliset muutokset.