Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät alkavat Tampere-talossa – luvassa lähes sata musiikkiesitystä

Valtakunnalliset musiikkikasvatuspäivät alkavat keskiviikkona Tampere-talossa. Nelipäiväinen tapahtuma tarjoaa musiikkikasvatuksen ammattilaisille koulutusta ja verkostoitumismahdollisuuksia.

Lauantain yleisöpäivä on suunnattu koko perheelle. Tampere-talon täyttää lähes 100 musiikkiesitystä, ja lavalle nousevat muun muassa lastenmusiikkiyhtye Pikku Papun Orkesteri sekä pirkanmaalaisten musiikkiopistojen oppilaita ja opettajia.

Koko perheen Musiikki soi! -festaripäivänä Tampere-talossa soivat pirkanmaalaisten musiikkioppilaitosten ja kauempaa tulevien vierailijoiden tarjoamat esitykset. Talon täyttää lähes 100 ohjelmanumeroa aamukymmenestä iltakuuteen.

Pienen salin päivän aloittavat Pikku Papun Orkesterin tarjoilemat kaksi vauhdikasta konserttia. Pikku Papun laulut ovat tulleet monille tutuiksi Yle TV2:n Pikku Kakkosesta ja Musarullaa-konserttisarjasta. Orkesterin energinen esiintyminen, akustiset soittimet, moniääninen laulu ja eri tyylilajeilla leikittelevät sovitukset ovat sulattaneet niin pienten kuin varttuneempienkin kuulijoiden sydämet.

Päivä jatkuu Pienessä salissa kanteleensoittajien yhteisorkesterin esittämien suosikkielokuvasävelien parissa, jonka jälkeen kuullaan kitaraorkestereita. Päivän lopuksi esiintyvät lukuisat jousiorkesterit ja maakunnallinen sello-orkesteri. Duetto-saleissa seikkaillaan koko perheen muskarituokioissa ja taidepajoissa tekemällä retkiä laulujen ja leikkien ympäröimään satumetsään.

Sorsapuistosalin valtaavat lyömäsoittajat sekä yhteistyönä kootut puhallinorkesterit, jotka lupaavat musiikkisatuja, Disneyn taikaa ja muuta mukaansa tempaavaa tunnelmaa kaiken ikäisille kuulijoille. Päivän päätteeksi jammaillaan nuorten bändien vauhdittamina.