Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Hakametsässä on sittenkin enemmän jääkiekkoa kuin ennen – "Hallin ottelumäärä saattaa jopa lisääntyä, kun miesten liigakiekolle ei tarvitse pyhittää erikseen mitään kellonaikoja illoista"

Jääurheilu: Haka 1 -hallin varauskalenteri menee uusiksi, mutta hallia käyttävien joukkueiden määrä ei vähene.

Hakametsän jäähallin toiminta ei suinkaan hiljene vaikka miesten liigajoukkueet muuttavat Tampereen Kannen areenaan marraskuun lopussa.

– Hakametsän Haka 1 -hallia käyttävien joukkueiden määrä ei oikeastaan vähene lainkaan vaikka liigajoukkueet lähtevät pois, liikuntapäällikkö Jari Tolvanen Tampereen kaupungilta sanoo.

– Hallin ottelumäärä saattaa jopa lisääntyä, kun miesten liigakiekolle ei tarvitse pyhittää erikseen mitään kellonaikoja illoista eli niiltä vapautuneille paikoille voi tulla muita otteluita, hän jatkaa.

Hakametsän Haka 1:n vakiokäyttäjiä ovat jääkiekkopuolelta jatkossakin Kooveen miesten Mestis-joukkue sekä Ilveksen, Tapparan ja Kooveen U20- ja U18-juniorijoukkueet.

– Jakauma menee pääsääntöisesti niin, että pelejä on enemmän viikonloppuisin ja arkisin on enemmän harjoitteluvuoroja, mutta Kooveen Mestis-ryhmällä on usein pelejä arki-iltaisinkin, juniorijoukkueilla silloin tällöin, Tolvanen muistuttaa.

Ilveksen ja Tapparan liigamiehistöiltä vapautuneet harjoitusajat noin kello 10-13 ovat Tolvasen mukaan hankalimpia aikoja saada uuteen käyttöön, mutta toisaalta kentän huoltotöitäkin pitää saada tehtyä jossain välissä. Ne hetket on tähän mennessä runtattu väkisin joidenkin vuorojen väliin.

Hallin ottelumäärät saattavat jopa lisääntyä, kun miesten liigakiekolle ei tarvitse pyhittää erikseen mitään kellonaikoja.

Liikuntapäällikkö Tolvanen keskustelee säännöllisesti Ilveksen, Tapparan ja Kooveen valmennuspäälliköiden kanssa. He toimittavat Tolvasen tiimille kahden, kolmen viikon vuorolistat, joissa huomioidaan otteluajankohdat.

– Kun pelejä sijoitellaan Hakametsän halleihin, saattaa se tarkoittaa sitä, että kakkoshallista siirtyy taitoluistelua myös ykköshalliin tai toisinpäin.

Kooveen ja Tapparan taitoluistelijat tuskin siirtyvät Haka 1 -halliin, sillä lajille on Tolvasen mukaan paremmat oheisharjoitteluolosuhteet, muun muassa jumppasali ja hyppyvaljaat, Haka 2 -hallissa.

Ykköshallin harrasteporukoille tarkoitetut jääkiekkovuorot aikaisin aamulla sekä iltapäivällä säilyvät. Tampereen Urheiluakatemialla on myös paljon varattuja aamuvuoroja.

Tappara Taitoluistelu järjestää Hakametsän jäähallissa muodostelmaluistelun SM-kilpailut 5.-6.3.2022. Kilpailuihin osallistuu noin 30 joukkuetta eli yli 600 luistelijaa ympäri Suomea.

Tolvasen mukaan Haka 1 -halliin ei ole toistaiseksi sovittu muita suuria urheilutapahtumia vuodelle 2022.

Hakametsä säilyy tulevaisuudessakin jäähallina, mutta saa oheen muita toimintoja. Naapuriin nousee monitoimiareena ja ympärille asuintaloja. hankkeen nimi on Hakametsä Sport Campus, joka kehittää tällä hetkellä suunnittelua koko alueen osalta mukaan lukien olemassa olevien jäähallien käsittelyn, kertoo hankekehityspäällikkö Markus Joonas.

– Alueen asemakaavasta on tarkoitus saada luonnos nähtäville vuoden 2022 alusta. Iso tehtävä ensi vuodelle on hankkeen kehittäminen siihen muotoon, että rakentaminen voidaan aloittaa vuonna 2023. Kehittämisessä luodaan näkemys alueesta ja sen toiminnoista ja toimijoista, mies toteaa.

Joonas sanoo, että lähiaikoina on mahdollista tehdä nopeita kokeiluja Sport Campus -hankkeen sisällä. Sellainen voi esimerkiksi olla oheisharjoitteluolosuhteiden lisääminen nykyisiin olosuhteisiin.

– Seuratoimijoilta tulee paljon palautetta niiden puuttumisesta, hän kertoo.

Jari Tolvanen sanoo, että tilanne, jossa Hakametsän ykköshallin rooli muuttuu radikaalisti, on kaikille halliin liittyville tahoille uusi.

– Tampereen kaupunki ei kuvittele osaavansa ratkaista tätä yhtälöä yksin. Olemme puhuneet avoimesti hallia käyttävien seurojen kanssa tästä niin sanotusta väliajasta. Pääkäyttäjät ovat yhdessä kaupungin kanssa tekemässä toimintaa, Tolvanen muistuttaa.