Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tamperelaisen vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Luukun takaa paljastuu olut – "Se on epäreilua, että alkoholituottajia nuijitaan aina matalaksi"

Panimo: Plevna teki olutjoulukalenterin, jonka voi tilata netistä, mutta pitää noutaa ravintolasta.

– Se on epäreilua, että alkoholituottajia nuijitaan aina matalaksi tässä sarvikuonojen maassa.

Näin manaa Panimoravintola Plevnan yhteydessä toimivan Koskipanimon panimomestari Sam Viitaniemi tilannetta, jossa Plevnan olutjoulukalenterin saa tilata verkkokaupan kautta, mutta sitä ei saa lähettää tilaajalle.

– Ihmiset saavat kyllä tilata tällaisia kotiin Euroopasta, mutta eivät Suomesta, hän lisää.

Verkkokauppaostoksen tehneen pitää hakea olutjoulukalenteri Plevnasta. Tätä Viitaniemen porukka saa selittää jatkuvasti asiakkaille, jotka asuvat kaukana Tampereesta, mutta haluavat 24 pullon kalenterin itselleen.

– Meillä olisi asiakkaita eri puolilta Suomea vielä enemmän, mutta moni nostaa tämän seikan kuullessaan kädet pystyyn ja peruuttaa tilauksen, Viitaniemi kertoo.

Plevnan olutjoulukalenteri oli ensimmäisen kerran myynnissä viime vuonna. Silloin sitä myytiin noin 120 kappaletta, mutta tuote oli markkinoilla vasta marraskuun lopulla.

Meillä olisi asiakkaita eri puolilta Suomea vielä enemmän, mutta moni nostaa tämän seikan kuullessaan kädet pystyyn ja peruuttaa tilauksen.

Tänä vuonna olutjoulukalenterista on tehty jo noin 200 varausta.

Plevnan väki on pohtinut kalenterin sisällön muun muassa sen mukaan, mikä tuote sopii itsenäisyyspäivään ja mikä jouluaattoon. Olut tummenee joulua kohti mennessä, sanoo Viitaniemi.

Lisäksi 24 pullon valikoimassa, jossa on 23 eri pulloa ja yksi tuote tuplasti, on myös panimon omaa siideriä sekä simaa.

Jotta käyttäjä voi avata luukut samalla tavalla kuin perinteisessä joulukalenterissa, on luukun sulkemis- ja avaamismekanismia varten kehitetty kallis työkalu.