Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Isä oli voimakas kuin härkä, poika on sitkeä ja kestävä – toisen sukupolven koripalloilija Kion Williams tähtää lajin huipulle

Kun sekä isä että poika ovat kovan luokan nimiä samassa urheilulajissa, asetelma ei aina ole välttämättä helppo. Vertailua tehdään väistämättä ja katsojien odotukset saattavat olla epärealistisiakin sen suhteen, mitä on luvassa kun toisen polven palloilija pääsee kentälle.

Koripallosta tutut Damon ja Kion Williams eivät ole koskaan kokeneet asiasta erityisiä paineita. Koripallo on molemmille niin luonteva osa elämää, että siitä keskusteleminen on helppoa ja sen ominaispiirteet ovat läpikotaisin tuttuja. Pelaajina eroa on sen verran, että suoran vertailun tekeminen on osaltaan turhaa.

– Isä oli vahva kuin härkä, minä olen taas tekninen, sitkeä ja kestävä, vertaa Kion Williams, 18 vuotta kahden sukupolven eroavaisuuksia.

Nyt Tampereen Pyrinnön miesten edustusjoukkueessa Damon on apuvalmentajana, poika taas on vakiinnuttanut alkavalla kaudella omaa pelipaikkaansa.

– Yritän tehdä matsissa ne pienet jutut aina oikein ja teen sen, mitä valmentaja haluaa. Jos pitää syötellä enemmän, syöttelen, jos pitää hakea levypalloja, haen niitä. Pyrin olemaan mahdollisimman monipuolinen pelaaja, Williams sanoo.

Kion Williamsin haastattelu on luettavissa keskiviikon printti-Tamperelaisesta.