Toisen polven koripalloilija Kion Williams tähyää kohti ulkomaan kenttiä – "Harjoittelen käytännössä joka päivä"

Pyynikin urheiluhallin tiloihin saapuu sovittuun aikaan toisen polven koripalloilija, 18-vuotias Kion Williams, joka on kauden aikana hiljalleen vakiinnuttanut pelipaikkansa myös Tampereen Pyrinnön miesten edustusjoukkueessa.

Viisivuotiaasta asti koripalloa pelannut Williams suhtautuu pelaamiseensa määrätietoisen itsevarmasti. Hän tietää, että ura voi viedä tulevina vuosina ulkomaan ammattilaiskentille asti.

– Koripallo on kuulunut elämään ihan pikkupojasta asti. Jalkapallo oli pitkään mukana kesälajina, mutta nyt olen satsannut pelkästään koripalloon. Olen vaan tykännyt siitä niin paljon.

Pojan isä Damon Williams teki jopa hämmentävän pitkän pelaajauran. Ura loppui vasta 44-vuotiaana. Pihapeleihin löytyi helposti seuraa, kunhan ei kysynyt matsien jälkeen.

– Yleensä se kyllä nukkui, kun pääsi pelireissuilta kotiin, Williams nauraa.

Isä on Pyrintö-legenda ja edustusjoukkueen apuvalmentaja. Nyt on pojan aika rakentaa oma uransa. Keskustelut isän kanssa menevät usein koripalloon, eikä kummallakaan ole mitään sitä vastaan.

– Viime vuonna olin jo harjoittelemassa miesten joukkueen kanssa. Olin itsekin vähän yllättynyt siitä, miten rento porukka tämä on ja miten hyvin minut otettiin vastaan. Omat vahvuudet ovat selvillä.

– Pelaajana olen kestävä ja tuon peliin heittovoimaa ja energisyyttä. Yritän tehdä matsissa ne pienet jutut aina oikein ja teen sen, mitä valmentaja haluaa. Jos pitää syötellä enemmän, syöttelen, jos pitää hakea levypalloja, haen niitä. Pyrin olemaan mahdollisimman monipuolinen pelaaja, Williams sanoo.

Entä kehityskohteet?

– Voimatasoja pitää kehittää ja heittopuoltakin pitää parantaa koko ajan. Teen paljon toistoja, viikossa heittoja tulee helposti yli tuhat. Videovalmennus on tärkeässä osassa harjoittelua, tallenteiden avulla näkee selkeästi millaisia asioita oman pelaamisen kehittäminen vaatii, Williams kertoo.

Koripallo on yksi maailman suosituimpia lajeja, eikä huipulle ole oikotietä. Se on Williamsille selvää, ja työmotivaatio on erittäin hyvä.

– Harjoittelen käytännössä joka päivä. Se on paras tapa tulla paremmaksi pelaajaksi.

Koripallo

Kion Williams

18-vuotias koripalloilija, pelaa Tampereen Pyrinnössä.

186 senttimetriä pitkä, pelaa yleensä takamiehenä.

Toisen polven koripalloilija: isä Damon Williams pelasi ammattilaisena 1998-2018. Tästä ajasta hän pelasi Tampereella vuosina 2007-2008, 2009-2016 ja 2017-2018.

Kaksoiskansalaisuus: Williamsilla on Suomen ja Yhdysvaltojen passit.

Lähtöisin Seattlesta. Seattle tunnetaan muun muassa rock-yhtye Nirvanan kotipaikkana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut