Tamperelaiset kiekkoseurat kannustavat katsojiaan Nysseen – ottelulipulla pääsee jatkossa myös bussiin ja ratikkaan

Tappara ja Ilves kokeilevat loppuvuoden osalta poikkeuksellista ratkaisua: liigaotteluiden kaikki liput ja kausikortit sisältävät ottelupäivänä matkaoikeuden Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa. Ensimmäisen kerran yhdistetty ottelu- ja Nysse-lippu on käytössä Hakametsässä Tappara–TPS-pelissä 19. marraskuuta. ja Ilves–JyP-pelissä 20. marraskuuta.

Kyseessä on tapahtumalippukokeilu, jonka jatkumisesta tiedotetaan loppuvuoden aikana. Lippukokeilu jatkuu joulukuun loppuun myös pelien siirtyessä uudelle Tampereen Kannen areenalle.

Ottelulipun matkustusoikeus on voimassa Nysse-liikenteen busseissa ja ratikoissa kotiottelupäivänä: kolme tuntia ennen pelin alkua ja kaksi tuntia pelin jälkeen. Nysse liikennöi Tampereella, Kangasalla, Lempäälässä, Nokialla, Orivedellä, Pirkkalassa, Ylöjärvellä ja Vesilahdessa, ja liput ovat voimassa koko alueella.

Matkustusoikeus koskee Nysse-liikenteen busseja ja ratikoita koko kokeilun ajan eli vuoden 2021 loppuun. Nysse-alueen junaliikenteessä ottelulipuilla voi matkustaa Tampereen Kannen areenalla pelattavina pelipäivinä: 3.12., 4.12., 8.12., 13.12., 20.12. ja 26.12. Näiden päivien otteluliput ovat voimassa VR:n lähi- ja kaukojunissa koko Nysse-alueella, johon kuuluvat Nokian, Tesoman, Tampereen, Oriveden ja Lempäälän rautatieasemat.

Lippua voi hyödyntää myös osalle matkaa: oman auton voi jättää ilmaiselle liityntäpysäköintialueelle, ja jatkaa matkaa peliin Nyssen kyydissä ilman lisämaksua. Tampereella liityntäparkkeja sijaitsee Niihamassa, Ikealla, Kaukajärvellä, Koivistonkylässä, Tesomalla ja Turtolassa.

Ottelu- ja Nysse-lipun yhdistämisellä pyritään lisäämään joukkoliikenteen käyttöä myös vapaa-ajan matkoilla ja vähentämään keskusta-alueen ruuhkia.

– Tampereen Viiden tähden keskusta -hanke kasvattaa entisestään alueen vetovoimaa tuoden tarpeita uusiin liikenneratkaisuihin. Olemme oikein mielellämme tuomassa etulinjassa yhteistä liikenneratkaisua markkinoille tukemaan sujuvaa vierailua uuden areenan ottelutapahtumiimme”, toteaa Ilveksen tapahtuma- ja markkinointipäällikkö Henna Rajamäki tiedotteessa.

– Olemme sitoutuneet Liigan ympäristöohjelmaan, joka edistää kestävän kehityksen toteutumista talvilajiemme pelastamiseksi ja ilmastonmuutoksen pysäyttämiseksi. Julkisen liikenteen integrointi osaksi ottelutapahtumaa on meille todella tärkeä askel hiilijalanjäljen pienemmäksi saattamisessa, kertoo Tapparan kehityspäällikkö Aki Hautamäki.

Myös Nyssen kannalta pelien siirtyminen Hakametsästä Tampereen Kannen areenalle on sopiva ajankohta kokeilla ottelulipun ja joukkoliikennelipun yhdistämistä.

– Nyt on hyvä hetki miettiä omaa kulkemista peleihin ja uskon, että Nyssen kyydin helppous ja huolettomuus korostuvat uudelle areenalle siirryttäessä, toteaa Nyssen joukkoliikennejohtaja Mika Periviita tiedotteessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut