Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Etätöitä tehneet eivät halua palata työpaikalle, kertoo tuore kysely – Lähi- ja etätyötä tehneiden vastauksissa iso ero

Vain 17 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että työpaikoilla pitäisi palata mahdollisimman laajalti lähityöhön koronapandemian jälkeen. Selvästi yli puolet (65 prosenttia) ei kannata laajalti lähityöhön palaamista, käy ilmi Elinkeinoelämän valtuuskunta Evan Arvo- ja asennetutkimuksesta.

Tiedotteen mukaan koronapandemian aikana pääosin etätöissä työskennelleistä vain neljä prosenttia haluaisi jatkossa työskennellä työpaikalla. Heistä 46 prosenttia haluaisi työskennellä jatkossakin osin etätöissä ja peräti 50 prosenttia kokonaan etätöissä.

– Halu työskennellä jatkossakin etänä selittyy todennäköisesti kotona työskentelystä saaduilla kokemuksilla. Etätöissä työajat joustavat helpommin ja perheen askareet on helpompi sovittaa yhteen töiden kanssa, sanoo tiedotteessa Evan ekonomisti Sanna Kurronen.

Hänen mukaansa koronahuolet eivät enää selitä etätyöhalua, koska huolet ovat melko laajalti väistyneet.

– Enää harvempi kuin joka neljäs suomalainen kokee ahdistusta koronasta, jatkaa Kurronen.

Työpaikalla tavalliseen tapaan pandemian aikana käyneistä kuusi prosenttia haluaisi jatkossa työskennellä pääosin etänä.

Evan teettämän kyselyn tulokset perustuvat 2 042 henkilön antamiin vastauksiin. Tulosten virhemarginaali on koko väestön tasolla 2–3 prosenttiyksikköä kumpaankin suuntaan.

Tiedot kerättiin tänä syksynä. Vastaajat edustavat koko maan 18–79-vuotiasta väestöä.