Kaupunginhallitus päätti: Tampereen kaupunki varautuu koronapassin käyttöönottoon

Tampereen kaupunki valmistautuu ottamaan koronapassin käyttöön joissakin palveluissaan kuten osassa kulttuuri-, liikunta- ja nuorisopalveluita, mikäli koronatilanne pahenee ja yleisörajoitukset astuvat jälleen voimaan. Asiasta päätti Tampereen kaupunginhallitus maanantaina.

EU:n digitaalisen koronatodistuksen eli koronapassin esittäminen voi olla vaihtoehto siinä tilanteessa, että kokoontumis- ja yleisörajoituksiin joudutaan palaamaan. Koronapassin esittämisen valmistelulla kaupunki pyrkii mahdollisessa rajoitustilanteessa pitämään erityisesti kulttuuri- ja liikuntapalveluja avoinna. Koronapassia näyttämällä vierailut esimerkiksi museoissa, konserteissa ja uimahalleissa olisivat mahdollisia.

Koronapassi koskee vain yli 16-vuotiaita, eikä sen käyttöönotolla ole vaikutusta kaupungin lakisääteisiin palveluihin. Kaupungin päätös ei koske myöskään kaupungin tiloissa vuokralaisten, kuten seurojen järjestämää toimintaa.

– Jos korona-tilanteemme heikkenee, koronapassin avulla pystymme pitämään palveluitamme avoinna käyttäjille. Koronapassi on siis tietyssä tilanteessa vaihtoehto palvelujen sulkemiselle. Luonnollisesti toivomme, että esimerkiksi erilaiset seurat ottaisivat koronapassin laajasti käyttöön, sanoo johtaja Lauri Savisaari.

Koronapassin edellyttäminen mahdollistaa myös osin kaupungin järjestämiä yleisötilaisuuksia.

– Toivomme, että koronapassin esittämisen edellyttäminen kannustaa ihmisiä ottamaan koronarokotteen ja mahdollistaa sen, että yhteiskuntamme pysyy avoinna, sanoo pormestari Anna-Kaisa Ikonen (kok.).

Jos yleisörajoituksia asetetaan, koronapassin esittäminen koskisi historiallisten museoiden, Tampereen taidemuseon ja Sara Hildénin taidemuseon näyttelyitä ja tapahtumia, Tampere Filharmonian konsertteja sekä kaupunkikulttuuriyksikön näyttely- ja tapahtumatoimintaa. Koronapassia edellytettäisiin myös kirjaston yleisötapahtumiin. Kirjaston lainaustoimintaa ja kokoelmien asiakkaita koronapassi ei koskisi.

Liikunta- ja nuoriso -palveluissa koronapassin esittäminen olisi vaihtoehto rajoituksille yli 16-vuotiaiden osalta uimahallien, kuntosalien ja kaupungin järjestämien liikunnanohjausryhmien toiminnassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut