Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Demariryhmä kannattaa pormestarin talousarviota – "Ehdotus on puolueen näkökulmasta kannatettava"

Tampereen kaupunginvaltuusto on käsitellyt maanantaiaamuna kello yhdeksältä alkaneessa kokouksessaan runsaasti talousasioita.

Sdp:n ryhmäpuheenvuoron käyttänyt Pekka Salmi kertoi puheenvuorossaan ryhmän kannattavan pormestari Anna-Kaisa Ikosen (kok.) talousarvioehdotusta.

– Alijäämä on siedettävällä tasolla, peruspalvelut saadaan turvattua, kaupungin kasvuun satsataan ja viedään eteenpäin useita sosialidemokraateille tärkeitä tavoitteita. Verotus säilyy ennallaan. Talousarvioehdotuksen keskeisin viesti on, että kaikki pidetään mukana ja palvelulupauksista pidetään kiinni. Talousarvio vie myös strategian tavoitteita eteenpäin, Salmi kommentoi.

Haasteitakin tulee jatkossa olemaan, ja yksi niistä on demariryhmän mukaan työllisyys ja sen kehittäminen.

– Kasvun kannalta keskeistä on varmistaa hyvä työllisyyskehitys. Työttömyysaste on laskenut nopeasti yhteiskunnan avauduttua koronarajoitusten purkamisen jälkeen, mutta on edelleen liian korkea, noin 11 prosenttia. Kaupungin suurimmat haasteet liittyvät kohtaanto-ongelman ratkaisuun ja työllisyydenhoidon kehittämiseen.

– Monet yritykset valittavat työntekijäpulasta, mutta samaan aikaan Tampereella on yli 13 700 työtöntä työnhakijaa. Avoimia työpaikkoja on 6000 kpl. Selvästi työt ja niiden tekijät eivät kohtaa. Jatkuva hakeutuminen toisen asteen ammatilliseen koulutukseen on joustava tapa vastata haasteeseen, mutta tärkeää on lisätä työvoimapulasta kärsivien alojen houkuttelevuutta, Salmi toteaa.

Moneen asiaan ryhmä on kuitenkin tyytyväinen.

– Valtuustoryhmä on tyytyväinen myös siihen, että liikuntapaikkamaksujen korotukset saa-tiin torjuttua. Jatkossa liikuntapaikkojen rahoitusta pitäisi nostaa kattamaan nykyiset kulut, jotta vältytään korotuksilta tulevaisuudessa sekä päästään pormestariohjelman tavoittei-seen, jossa alle 18-vuotiaiden liikuntapaikkamaksuja madalletaan.